"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" Kampanyası

"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında Cansuyu Derneği, Suriye'ye 100 ton un gönderdi.

"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında Cansuyu Derneği, Suriye'ye 100 ton un gönderdi.

Cansuyu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Lafçı, Adana'da düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, dernek olarak acı çeken ve büyük bir katliama uğrayan kardeş Suriye halkının yanında olduklarını söyledi.

Suriye'de 2011 yılında başlayan kanlı olayların bitmek bilmediğini anlatan Lafçı, şöyle devam etti:

"Biz Suriye'nin büyük katliamlara uğrayan mazlumlarına hayırsever Anadolu halkının selamını ve yardımlarını ulaştırmak için yola çıkmış bulunuyoruz. Bu yardımlar tamamen halkımızın bağışları ile alınmış olup, Anadolu halkının zor günler yaşayan Suriyeli kardeşlerine hediyesidir. Suriye'de devam eden ve binlerce kardeşimizin katledilip, yüz binlercesinin evinden, yurdundan olmasına neden olan bu kanlı savaşın bir an önce sona ermesi noktasında herkesin elinden geleni yapmasını temenni ediyoruz."

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından yaklaşık 100 ton un yüklü olan 4 tır Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı. Tırların Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçerek, yardımları Suriyelilere ulaştıracağı bildirildi.

Muhabir: Anıl Bağrık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: