"Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" Kampanyası

"Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında Samsun'da sivil toplum kuruluşları topladığı 2 tır ilaç ile 1 tır

"Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında Samsun'da sivil toplum kuruluşları topladığı 2 tır ilaç ile 1 tır battaniyenin Suriye'ye gönderileceği bildirildi.

Dostder Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dostder'in dünyanın neresinde mağdur insan varsa orada onların yanında olduğunu söyledi.

Samsun İnsani Yardım Hareketiyle birlikte Suriye'deki olayların başlamasından sonra özellikle Türkiye'nin Suriye'ye sınırı bulunan illerindeki yardım kuruluşlarıyla hemen bağlantıya geçtiklerini belirten Mutlu, "Suriye'deki insanların neye ihtiyacı var, biz sınırdaki illerimizdeki yardım kuruluşlarıyla diyalog halinde bunları karşılamaya çalışıyoruz. Bölgeye sürekli olarak insani yardım götürmeye çalışıyoruz. Kış dönemi girene kadar ağırlı olarak gıda ihtiyacı olduğu için gıda gönderdik. "Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası çerçevesinde battaniye yardımı yaptık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Samsun İnsani Yardım Hareketi Başkanı İdris Akdin ise Samsun'da Suriye konulu konferans düzenlediklerini belirterek, "Konferansa gelen Suriyeli kardeşlerimiz, Türkiye'nin Suriyeli yaralılara çok iyi baktığını ancak uzun süreli hastanede kalamadıkları için acil müdahaleler yapılıp bırakıldıklarını bu nedenle ilaç ihtiyaçlarının olduğunu belirttiler. Biz de ayrıca ilaç kampanyası başlattık. Suriye'ye 2 tır battaniye ve gıda maddesi göndermiştik. Şimdi 2 tır içinde ilaç maddesi olan yardım malzemelerini göndereceğiz. Ayrıca pirinç ve un gibi gıda maddelerin olduğu 1 tır daha göndereceğiz" şeklinde konuştu.

Suriye'de Esed güçlerinin, muhaliflerin mağdur duruma düşürülmesi için fırınları bombaladığını ifade eden Akdin, "Gaziantep ve Kilis'de gönderdiğimiz unları ekmek haline getirip mağdur insanlara göndermeye çalışıyoruz" dedi.

Muhabir: İlyas Gün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: