Kış Lastiği Uygulaması-TŞOF Başkan Vekili Topçu: "Uygulama Çok Dar Bir Zamanasıkıştı. Lastik Piyasasında Anormal Bir Artış Var"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Vekili ve Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, kış lastiği

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Vekili ve Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, kış lastiği uygulamasının çok dar bir zamana sıkıştığını, bu yüzden lastik piyasasında anormal artış olduğunu ifade ederek, "Lastik karaborsası var. Fiyatlar yüzde 25-30 zamlandı" dedi.

Topçu, yazılı açıklamasında, Bursa'da kış lastiği uygulamasının 16 Aralık'ta hayata geçeceğini belirterek, şoför esnafının, kış koşullarına her zaman hazırlıklı olduğunu ancak kış lastiği uygulamasına ilişkin genelgeye hazırlıksız yakalandığını savundu.

Reklam
Reklam

Özellikle kış lastiği fiyatlarının esnafı sıkıntıya düşürdüğünü, fiyatlarda anormal bir artış olduğunu ifade eden Topçu, şunları kaydetti:

"Genelge nisan, mayıs gibi yayınlansaydı, esnafımız kış lastiklerini daha önce tedarik ederek hazırlığını tamamlamış olacaktı. Şu an yapılan uygulama çok dar bir zamana sıkıştı. Lastik piyasasında anormal bir artış var. Burada esnafımız zarar görüyor. Biz taşıdığımız yolcunun canından ve malından sorumlu olduğumuz için kış tedbirlerini eksiksiz yerine getiriyoruz."

Topçu, bugün şoför esnafının lastik bayisine gittiğinde gerçekçi olmayan fiyatlarla karşılaştığını vurgulayarak, "Bayi, esnafa kış lastiğinin kalmadığını söylüyor. Burada lastik karaborsası var. Fiyatlar yüzde 25-30 zamlandı. Esnafımız sıkıştı. Şuan Bursa'mızda kar yağmıyor. Yıl sonuna kadar süre verilirse esnafımız eksiklerini giderir. Denetimlerde de biraz daha esnek olunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bursa'daki şoför esnafına da çağrıda bulunan Topçu, araçlarda zincir, takoz, çeki halatı gibi malzemelerin araçlarda eksiksiz bir şekilde bulundurulmasını ve kalorifer bakımlarının yapılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: