Kış Mevsimine Girilirken Cilde Dikkat

Universal Malatya Hastanesi Medikal Estetik Uzmanı Dr. Tuğba Arslan, cildin soğuktan korunması için birtakım tavsiyelerde...

Universal Malatya Hastanesi Medikal Estetik Uzmanı Dr. Tuğba Arslan, cildin soğuktan korunması için birtakım tavsiyelerde bulundu.

Medikal estetik uzmanı Dr. Tuğba Arslan, “Kış mevsimine girildi. Kalorifer ve sobalar yakılmaya başlandı. Hava da daha kirli. Yazın lekelerinden kurtulmak ve kışın etkilerini hafifletmek için cildimize daha fazla özen göstermemiz gerekiyor” dedi. Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikli olarak işinde uzman kişilerle görüşüp cildinizin ihtiyacına göre temizlenmesi, nemlendirilmesi ve maskelendirilmesini sağlamanız lazım. Bal, yoğurt ve birtakım bitkilerle evde de maske yapabilirsiniz. İyi bir temizleyici ve nemlendirici ve yaz kış kullanabileceğiniz güneş koruyucuya ihtiyaç vardır. Kışın en az 15 faktörlük, yazın ise 50 faktörlük güneş koruyucu ile birlikte güne başlanması lazım. Kışa bağlı olarak yiyecek ve hava şartlarına bağlı nemsizlikten dolayı, yüzünüze krem sürüp dışarı çıkmanız gerekiyor. Bunları yaparsanız hem cildinizi korursunuz hem de gelecek mevsime daha sağlıklı girmiş olursunuz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: