Kış Okulu'na katılan öğrenciler ülkelerini tanıttı

Atatürk Üniversitesi (AÜ)’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kış Okulu’na katılan yabancı öğrenciler, ülkelerini ve geldikleri...

Atatürk Üniversitesi (AÜ)’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kış Okulu’na katılan yabancı öğrenciler, ülkelerini ve geldikleri üniversiteleri tanıttı.

AÜ Kültür Merkezi’nde Uluslararası Öğrenci Günü düzenlendi. Programda konuşan Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve DİLMER Müdürü Prof. Dr. Metin Akkuş, Kış Okulu’nda 10 ülkeden 35 öğrencinin eğitimlerini başarılı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi. Yabancı öğrencilerin, ülkelerinde Türk dili ve edebiyatı bölümlerinde okuduklarını ifade eden Akkuş, “Öğrenciler bize belli bir Türkçe seviyesine sahip olarak geliyorlar. Biz de üç hafta süren yoğun bir programla öğrencilere pratik Türkçe, Türk kültürü, Türk dili tarihi gibi dersler veriyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Türkçe eğitimi programına sadece Türk dili ve edebiyatı okuyan öğrencilerin değil, uluslararası ilişkiler gibi farklı bölümlerde okuyan ve Türkçe'ye ilgi duyan öğrencilerin de katıldığını vurgulayan Akkuş, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin Erzurum ve civar illeri gezdiğini kaydetti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ise yabancı öğrencileri Atatürk Üniversitesi’nde konuk etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Öğrencilerin Türkiye’nin fahri elçileri olacaklarına vurgu yapan Korkmaz, “Yüksek lisans ve doktora için de sizleri üniversitemize bekliyoruz.” diye konuştu.

Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz, Atatürk Üniversitesi’nin yaz ve kış okullarının her geçen yıl daha fazla ilgi çektiğini, katılımcı sayısının arttığını belirtti. Yavuz, bu ilgi üzerine iki hafta olan eğitim sürecini üç haftaya çıkardıklarını, ileriki yıllarda bu sürenin daha da uzatılması için çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından 2011-2012 Kış Okulu’na katılan Kazakistan, Litvanya, Gürcistan, Finlandiya, Bosna-Hersek, Belarus, İran, Almanya gibi ülkelerden gelen öğrenciler çeşitli materyalleri de kullanarak ülkeleri ve üniversitelerini tanıttı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz