Kış ortasında evsiz kaldılar

Şişli’de bir gecekonduda çıkan yangında bir kişi yaralandı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında gecekonduda...

Şişli’de bir gecekonduda çıkan yangında bir kişi yaralandı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında gecekonduda bulunan 5 kişi çevredeki güvenlik görevlileri tarafından kurtarıldı. Mecidiyeköy ve Beşiktaş itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, 1 saatlik müdahale sonrasında söndürülebildi.

İtfaiyeyi alarma geçiren yangın öğle saatlerinde; Esentepe Mahallesi Keskin Kalem Sokak 27 numaradaki gecekonduda çıktı. Elektrik kontağından başladığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü. Evde bulunan 80 yaşındaki Celal Şensoy, alevleri söndürmeye çalıştı. Bu sırada alevleri gören çevredeki iş merkezlerinin güvenlik görevlileri hemen yardıma koştu. Gecekonduda bulunan 3 kadın, bir çocuk ve Celal Şensoy, dışarı çıkartıldı. Yüzü ve elleri yanan Şensoy, yakındaki bir sağlık merkezine ardından da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Diğer ev sakinleri de gecekondu karşısında bulunan taksi durağına alındı. Yangına Mecidiyeköy ve Beşiktaş İtfaiye ekipleri müdahale etti. Yoğun kar yağışı altında yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından yangın söndürüldü.

Yangına ilk müdahale eden güvenlik görevlilerinin amiri Erdoğan Topaloğlu, personelinin yangın tüpleriyle yangına müdahale ettiğin belirterek, “İçeride insan var dediler, bizim arkadaşlar hemen içeri girdi. Bir teyzeyle amcayı çıkardılar. Amcada yüzde 50-60 civarında yanık vardı. Ambulansla alıp götürdüler. Yangın soba veya elektrikli ısıtıcıdan çıkmış olabilir.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz