Kış Oyunları İçin 10 Milyon Lira Harcanarak Yaptırılan Suni Kar Göleti, Yapıldığı Günden Bu Yana Kullanılamıyor

Erzurum'da 2011 yılında yapılan Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları için Palandöken Kayak Merkezi'nde yaptırılan Suni...

Erzurum'da 2011 yılında yapılan Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları için Palandöken Kayak Merkezi'nde yaptırılan Suni Kar Göleti, kullanılamaz hale geldi.

Göletteki suyu muhafaza etmesi için gölet tabanının 'mebran' malzeme ile kapatılması gerekirken, 'killi' malzeme kullanılması nedeniyle yaşanan su sızıntısı nedeniyle 'suni kar göleti' yapıldığı günden bu yana kullanılamıyor. Yaklaşan kayak sezonu öncesinde Palandöken Kayak Merkezi'nde yine 'suni kar krizi' yaşanıyor. Kış oyunları kapsamında yaklaşık 10 milyon lira harcanarak yaptırılan 'suni kar göletinde bu yıl da su tutulamadı. Kış Oyunları döneminde de "kuraklık" gerekçe gösterilerek, kullanılamayan ve kamyonlarla su taşınarak çalıştırılabilen kar göledinin, hatalı yapıldığı ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

İhalesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 10 milyon liraya yaptırılan 150 bin metreküp kapasiteli suni kar göledinin yapıldığı günden bu yana kullanılamamasının altında, 'hatalı şartname' yattığı öğrenildi. Palandöken Kayak Merkezi'ne 78 suni kar püskürtme cihazı sayesinde kar yağdırması amacıyla yaptırılan göletteki olası su sızıntısının önüne geçmek için ihale şartnamesinde "killi malzeme" şartı konulduğu ancak bu malzeme yerine 'mebran' kullanılması gerektiği belirtiliyor. Mebran malzeme kullanılmaması yüzünden göledin ilk günden bu yana su sızdırdığı savunuluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz