-
Egzersizinizi günün ilerleyen saatlerinde yapın.
Çoğu kişi sabah erken saatlerde spor yapmayı tercih eder, ancak araştırmalar öğleden sonra veya akşam saatlerinde yapılan sporun daha etkili olduğunu göstermektedir. Hiçbir şey olmasa, Günün ilerleyen saatlerdeki fiziksel efor sizi yorar ve uyumaya hazır hale getirir. 2. Uzun gecelerin daha aydınlık ve huzurlu olması için aromaterapili mumlar kullanın.
Dışarıda havanın karanlık olması, eviniz samimi ve aydınlık olamaz anlamına gelmiyor. 3. Akşam saat 19:00-20:00'den itibaren görsel olarak uyarıcı aktivitelerden uzak durun.
Araştırmalar, elektronik cihaz ekranlarından yayılan mavi ışığın, uykuyu düzenleyen melatonin üretimini azalttığını göstermiştir. 4. Uyanır yanmaz ilk iş perdeleri açın.
Saatleri bir saat geri almamızın tüm amacı gün ışığından daha fazla yararlanmak. Bu yüzden bundan yararlanın. Güneş ışığı, uykulu olmanıza neden olan melatonin hormonunun salınımını azaltır. Gözünüze güneş ışığı girmesi daha hızlı uyanmanızı sağlar. 5. İkinci iş olarak ise su için.
Uzun bir uykudan sonra su içmek uyanmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda dolaşımınızı temizler ve vücudu kahvaltıda yiyeceğiniz besinlerin emilimine hazır hale getirir. 6. Mümkün olan kısa sürede temiz hava almaya çıkın.
Köpeği tuvalete çıkarın. Gazeteleri almaya gidin. Ciğerlerinizi hava soğuk bile olsa temiz havayla doldurmak uyku mahmurluğunuzu gidermeye yardımcı olur ve kan dolaşımını artırır. 7. Hatta bu kısa günlerde gündüzleri dışarıda mümkün olduğunca fazla vakit geçirin.
Öğle aranızda dışarıda yürüyüş yapın veya kitap okuyun. Doğal ışık vücudunuzun iç saatini düzenler ve saat değişimi çok garip gelmez. 8. Akşamları işten eve araba sürerken daha dikkatli olun.
Artık hava daha erken karardığından ve dönüş saatleri karanlık olabildiğinden, yollarda görünürlük azalır. 9. Eğer henüz normal uyku saatiniz gelmemesine rağmen yine de yorgun hissediyorsanız
Gece fazladan bir ya da iki saat uyumak ertesi güne daha canlı ve hazır başlamanıza yardımcı olur.