Kış Sıcaklığı, 26 Yıl Sonra 15 Dereceyi Gördü

Türkiye'nin Doğu bölgesinde kış şartları hüküm sürerken, batı ve iç bölgelerde ise bahardan kalma sıcaklıklar...

Türkiye'nin Doğu bölgesinde kış şartları hüküm sürerken, batı ve iç bölgelerde ise bahardan kalma sıcaklıklar yaşanıyor. Meteorolojinin verilerine göre Türkiye bu şartlarda bir kış mevsimini tam 26 yıl önce yaşadı.

Cihan Muhabiri'ne konuşan Meteoroloji Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Ahmet Uçar, hava sıcaklığının neme bağlı olarak arttığını ifade etti. Ankara'nın kış mevsimindeki sıcaklık ortalamasının 5 derece olduğuna dikkat çeken Uçar, şimdi ise 12-13 derece civarında olduğunu, hatta kimi zaman 15 dereceye ulaştığını vurguladı. İstanbul'da ise ortalama sıcaklığın 8 derece olduğunu anlatan Uçar, Şubat ayında 14-15 derece civarında seyrettiğini belirtti. Özellikle Karadeniz Bölgesinde bu sıcaklığın çok daha fazla hissedildiğini ifade eden Uçar, Karadeniz'in kıyı kesimindeki sıcaklıkların İç Anadolu'ya göre çok daha fazla olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kimi zaman sıcaklığın 20-22 dereceye ulaştığını dile getiren Uçar, şöyle devam etti: "Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde anormal bir sıcaklık var; yaklaşık 8 ila 10 derece. Bu mevsim normallerine göre daha sıcak bir hava. Ege ve Akdeniz gibi kıyı kesimler ise nemli olduğu için çok fazla etkilenmiyor."

Sıcak havaların Pazartesi gününe kadar devam edeceğini anlatan Uçar, Pazartesinden itibaren sıcaklıkların yurt genelinde düşeceğini belirterek Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinde sıcaklığın seyredeceğini ifade etti. Sıcaklıkların Çarşamba'dan sonra tekrar artmaya devam edeceğini dile getiren Uçar, geçmiş yıllarda daha sıcak günlerin yaşandığını kaydetti.

Geçmiş yıllarda Ankara'da Şubat ayının ilk günlerinde ölçülen en yüksek sıcaklığın 12-13 derece olduğunu belirten Uçar, şimdi ise bu sıcaklığın 13 ila 15 arasında değiştiğini söyledi. Gün bazında Ankara'da Şubat ayında en yüksek sıcaklığın 18,6 ila 1987 yılında ölçüldüğünü açıklayan Uçar. daha önce ise 1960'lı ve 1970'li yıllarda 17-18 dereceye ulaştığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Şuan Şubat ayında yaşanılan sıcaklıkların bu verilere göre en yüksek sıcaklık olmadığına dikkat çeken Uçar, atmosferde daha önce buna benzer sıcaklıkların yaşandığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: