Kısa diş agresif, uzun diş sempatik gösteriyor

Dişlerin görünüşünüze etkisi büyük!

Eskiden insanlar çürük, ağrı ya da diş eti sorunu yaşadıklarında dişçiye giderlerdi. Günümüzde ise güzel bir gülümse imajın bir parçası haline geldi. Gelişen estetik diş hekimliği uygulamaları sayesinde estetik kusurlar ortadan kaldırılarak hasta daha sempatik bir görünüme kavuşuyor. Güzel bir gülümseme kazanmak isteyenler estetik amaçlı dental uygulamalar sayesinde özgüvenli bir gülüş elde edebiliyor.

İmaj uygulaması olarak diş tedavilerinde hastalara uygulanan işlemler
Düzgün ve beyaz dişler hem görünüm olarak hem de kişinin kendisine güvenmesi açısından önemli bir avantaj sağlıyor. Sadece estetik görünüm için tedaviye gelen hastalar oluyor. Dönem dönem moda olan dişler var. Genelde bayanlar ön iki dişin biraz daha belirgin ve çıkık olmasını tercih ediyorlar. Çıkık ön iki diş alt dudağı takip ediyor, gülüş hattı oluşuyor ve daha hoş duruyor. Fakat herkesin ağız ve diş yapısı farklı. Oval yüze oval diş yapmak gerekiyor. Diş yapıları yüze ayrı anlam kazandırıyor. Kısa ve kare diş kişiyi agresif ve erkeksi gösterirken, uzun dişler ise sempatik bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca diş rengini de tenin rengine göre seçmek gerekir.

Reklam
Reklam

Diş bakımında en popüler uygulamalar
Hastanın durumuna uygun olarak en çok lamina ve diş temizleme işlemleri uygulanıyor. Diş temizleme işlemi 2 çeşit şekilde uygulanıyor. İlk aşamada çeşitli işlemlerle dişin yüzeyinde biriken lekeleri temizliyoruz ya da özel bir yöntemle dişin içine işleyen lekeleri çıkartabiliyoruz. Lazerle 1 saatte diş temizliği yapılıyor. Fakat bazı durumlarda diş beyazlatma işlemi uygun olmuyor. Çocukken antibiyotik kullanmış kişilerin dişleri genelde çok sarı mat ve kahverengidir ya da noktasal lekeler vardır.

Bu durumda özel estetik sistemler kullanıyoruz. Bunların başında da porselen kaplamalar geliyor. Porselen lamina uygulanacak dişlerde az miktarda da olsa bir aşındırma yapılıyor, bu şekilde dişin ölçüsü çıkarılıyor. Daha sonra dişin ölçüne göre hazırlanan mum tabaka dişin formuyla, rengiyle, konumuyla doğru orantılı olarak belirleniyor.

Hazırlanan dişlerin ölçüsü alındıktan sonra da laboratuarda özel olarak hekimin ve hastanın belirlediği formda dişler mumdan hazırlanıyor. Ve bu dişler hastanın ağzında tek tek denenerek kişiye gösteriliyor. Hastanın ve doktorun onayından sonra formun aynısının porselen hali yapılıyor. Porselen dişler ön dişlerdeki aralıkların kapatılmasında, çarpma sonucu oluşan kırıkların tedavisinde ve diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı aşırı koyu renkli dişlerde kullanılıyor. Aynı zamanda çürük ve çapraşıklık nedeniyle porselen kaplanması geren dental tedavilerde uygulanıyor.

Reklam
Reklam

Sağlık dişler için tavsiyeler
Günde 2 kez diş fırçalamak yeterli fakat eksik fırçalamamak gerekiyor. Dişin ön, arka ve ısırma yüzeylerini son olarak ta dili sistemli olarak fırçalamak gerekiyor. Mümkünse elektrikli fırçalar tercih edilmeli. Ayrıca diş ipi kullanılmalı çünkü çürükler ara yüzeylerde oluşuyor.

Diş macunu seçiminde ise fluor bulunmasına ve aşındırıcı içermemesine dikkat edilmeli. Ayrıca sigara içenler için özel üretilen diş macunları dişi aşındırarak beyazlatıyor. Başta faydalı gibi gözükse de uzun vadede dişin yüzeyini çiziyor ve daha kolay renklenmesine sebep oluyor.