Kısa dönem erler yemin etti

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı'nda acemi eğitimlerini tamamlayan 341. kısa dönem erler yemin etti. İl Jandarma...

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı'nda acemi eğitimlerini tamamlayan 341. kısa dönem erler yemin etti.
İl Jandarma Komutanlığı’ndaki yemin törenine Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdurrahman Tatar, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ile askeri yetkililer katıldı.
Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras törende yaptığı konuşmada, “Her anne baba gibi evlatlarınızın askerlik görevini yaptığını bilecek, onlarla gurur duyacaksınız. Vatanımız ve milletimiz için hizmetlerin en kutsalını yapan evlatlarınız sizlerin olduğu kadar yüce milletimizin de gurur kaynaklarıdır. Kutsal bir görev olan askerlik hizmetini yapmak üzere bizlere teslim ettiğiniz evlatlarınızın komutanları olarak onları evlat, kardeş, arkadaş olarak bağrımıza bastık çocuklarınız emin ellerdedir.” dedi.
Yurdun dört bir köşesinden gelen erlerin, Türk bayrağının gölgesinde, silahlara el koyup and içmesinden sonra tören, Er Fatih Merttürk’ün yaş kütüğüne plaket çakması ile devam etti.
Yemin eden erler adına söz alan Jandarma Er Serkan Çakal’ın konuşmasının ardından Er Murat Demirel “Türk Jandarma” adlı şiiri okudu.
Askerler geçiş töreninin ardından aileleriyle hasret giderdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz