Kısa dönem erler yemin etti

Bursa İl Jandarma Komutanlığı emrine katılan 343’üncü dönem kısa dönem erler yemin etti. Yemin törenine...

Bursa İl Jandarma Komutanlığı emrine katılan 343’üncü dönem kısa dönem erler yemin etti. Yemin törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ile birçok davetli ve aileler katıldı.
Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Tuğgeneral Ümit Yılmaz askerlerin ilk geldiklerinde biraz çekingen olduklarını belirterek, bu çekingenliği aşmak için onlarla ağabey-kardeş gibi sohbet ettiklerini söyledi.
Yapılan eğitimlerin ardından yeni askerin duruşlarının değiştiğini ifade eden Yılmaz, askerlerin ilk geldiklerinde ‘lahanayı yemem, ıspanaktan hoşlanmam, sabah kahvaltıda şunları isterim’ dediklerini anlatarak askerlere şöyle seslendi: “Ama vatan görevine geldiniz, sizinle aynı yaşta olan doğuştan engelli olduğu için hastalık veya kaza sebebi ile hiç gelemeyenler de var. Sadece bu üniformayı giyip burada olduğunuz için ne kadar şanslısınız. Ailelerinize de söylüyorum artık çocuklarınız her sabah erkenden kalkıyorlar. Kahvaltıda ne verirsek hepsini seçmeden yiyorlar. Gün boyu yaptırdığımız eğitimlerden sonra akşam yemeğini de erkenden yiyip, hemen sızıp uyuyorlar. Ben bu askerlerin ailelerine çok teşekkür ediyorum böyle kibar, efendi çocukları bizlere gönderdikleri için.”
Aralık ayında eğitimleri başlayan üniversite mezunu kısa dönem askerler, hizmetlerini 18 Mayıs’ta tamamlayarak terhis olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz