Kısa Filmin Yıldızları Belli Oldu

Yıldız Teknik Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından organize dilen 9. Yıldız Kısa Film Festivali, ödül töreni...

Yıldız Teknik Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından organize dilen 9. Yıldız Kısa Film Festivali, ödül töreni ve gala gecesi ile son buldu.

Yola çıktığı günden bu yana sinemaseverlerin ilgisiyle büyüyen Türkiye’nin ilk ve bağımsız öğrenci organizasyonu 9. Yıldız Kısa Film Festivali dokuzuncu kez sinemaseverlerle buluştu. Y.T.Ü. Sinema Kulübü tarafından düzenlenen, sinema sektörünün özgün ve seçkin isimlerinden oluşan bir jüri ile filmlerin değerlendirildiği etkinlik, gala gecesi ve ödül töreni ile tamamlandı. Ödül töreninde Deneysel, Canlandırma ve Kurmaca dallarında derece alan filmler ayrı ayrı ödüllendirildi.

Reklam
Reklam

13 Mayıs tarihinde açılış etkinlikleriyle başlayan ve hafta boyunca devam eden festivalde, Y.T.Ü. Davutpaşa ve Beşiktaş kampüslerinde yapılan film gösterimlerinin yanı sıra; panel, söyleşi ve atölyeler gerçekleştirildi.

Jüri üyeliğini Bora Gökşingöl (Kurgucu), Ceylan Özçelik (Yazar, Sunucu, Kısa Film Yönetmeni), Ercan Yılmaz (Görüntü Yönetmeni), Handan İpekçi (Senarist, Yapımcı, Yönetmen), Özcan Alper (Yönetmen, Senarist), Ruhi Sarı (Oyuncu) ve Veli Kahraman’ın (Sanat Yönetmeni, Yönetmen) yaptığı festivalde ödül almaya hak kazanan filmler şu şekilde sıralandı:

"Deneysel Dalı Dereceleri:

Birincilik Ödülü: Aralık - Hüseyin Mert Erverdi

İkincilik Ödülü: (kafes) - Oğuzhan Akalın

Üçüncülük Ödülü: Ü.N.K. - Umut Subaşı

Canlandırma Dalı Dereceleri:

Birincilik Ödülü : Tahrik ve Tahrip - Metin Vatansever

İkincilik Ödülü : Kız Çocuğu - Hakan Berber

Üçüncülük Ödülü: Fidan - Önder Menken - Burak Varlık

Kurmaca Dalı Dereceleri:

Birincilik Ödülü : Buhar - Abdurrahman Öner

İkincilik Ödülü : Yüksük - Enes Yurdaün

Reklam
Reklam

Üçüncülük Ödülü: 1982 - Yıldıray Yıldırım

Jüri Özel Ödülü : Mod - Deniz Tarsus".

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: