Kısa Sürede Forma Girin! Ketojenik Diyet Nedir?

Dönem dönem bazı diyet çeşitleri ortaya çıkıyor ve oldukça popüler hale geliyor. Son zamanların popüler diyet çeşitlerinden biri de ketojenik diyet oluyor. Ketojenik diyetin geçmişi aslında çok eskilere dayanıyor. İlk kez 1921 yılında Russel Wilder tarafından ortaya atılan ketojenik diyet kavramı, günümüzde oldukça etkili kilo verme yolları arasında bulunuyor…

Pek çok kişi kilo vermek ya da sağlıklı beslenme düzenine geçmek için ketojenik diyeti tercih ediyor. Düzenli bir şekilde uyguladığınız takdirde başarılı sonuçlar alabileceğiniz ketojenik diyet hakkında sizler için çeşitli bilgiler derledik. Ketojenik diyet nedir? Ketojenik diyet nasıl yapılır? gibi soruların cevabını bulmak için haberimizin devamını okuyabilirsiniz. Aynı zamanda ketojenik diyet örneğini de inceleyebilirsiniz.

Ketojenik diyet nedir? Bu sorunun cevabı, farklı bir diyet türü denemek isteyen kişiler tarafından sıklıkla merak ediliyor. Genel olarak özetlemek gerekirse ketejonik diyet; yüksek oranda yağ içerirken aynı zamanda düşük oranda karbonhidrat içeren bir diyet çeşidi olarak öne çıkıyor. Kilo vermede etkisinin yanı sıra sağlık açısından da pek çok faydası olan ketojenik diyet, günümüzün popüler diyetleri arasında ilk sıralarda yer almayı başarıyor…

Reklam
Reklam

Sağlıklı Bir Şekilde Zayıflamanızı Sağlayacak Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır?

Kilolarından sağlıklı bir şekilde kurtulmak ve sağlıklı bir yaşam tarzına geçmek isteyen bireyler ketojenik diyetin nasıl yapılacağı hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Aynı zamanda ‘’Ketojenik diyette ne yenir?’’ minvalindeki sorulara da cevap aranıyor. Sizler için ketojenik diyetin nasıl yapılacağını maddeler halinde listeledik. İşte, ayrıntıları ile ketojenik diyet…

  • Ketojenik diyete başlamadan önce mutlaka uzman bir diyetisyen eşliğinde ön değerlendirmeler yapılmalı ve diyetisten gözetiminde diyete başlanmalıdır.
  • Ketojenik diyet yapısı gereği yağ temelli beslenme üzerine kuruludur. Dolayısı ile kan yağlarınız yüksek ise ketojenik diyet size göre değildir.
  • Ketojenik diyet sürecinde karbonhidrat alımını azaltmalı, yağ alımını ise artırmalısınız.
  • Ketojenik diyette yasaklar olarak tanımlanan birtakım besinler bulunuyor. Ketojenik diyet yaparken; şekerli, unlu ve nişastalı besinlerden uzak durmanız gerekiyor. Aynı zamanda; meyve, baklagil, kök sebzeler, çeşni ve soslar, sağlıksız yağlar ve alkol tüketilmemelidir.
  • Ketojenik diyet sürecinde; et, yağlı balık, somon, yumurta, peynir, tereyağı, kuruyemiş ve sağlıklı baharatları tüketebilirsiniz.
Reklam
Reklam

Ketojenik Diyetin Faydaları Nelerdir?

Ketojenik diyet listesi ve kurallarını eksiksiz bir şekilde uyguladığınız takdirde, diyetin sağlığınıza pek çok faydası bulunuyor. Ketojenik diyetin faydalarını sizler için derledik. İşte ketojenik diyetin faydaları…

Reklam
Reklam
  • Ketojenik diyet çeşitli parametrelerde iyileşme sağlar. Diyet sürecinde; vücut yağında, kolesterol düzeyinde ve kan basıncında iyileşme görülür.
  • Tümör gelişimini yavaşlatarak kanseri önler.
  • Alzheimer hastalığının ilerlemesini önler.
  • Epileptik nöbet görülme sıklığını azaltır.
  • İnsülin seviyesini düzenleyerek PCOS hastalarına fayda sağlar.

Yaparken Dikkat! Ketojenik Diyetin Riskleri Nelerdir?

Ketojenik diyet yan etkileri ile de dikkat çeken bir diyet çeşidi. Bu noktada oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Keto diyetinin size uygun olup olmadığını belirlemek için alanında uzman bir doktor ile görüşmeniz gerekiyor. Ketojenik diyetin olası riskleri şu şekilde sıralanıyor…

Reklam
Reklam
  • Kusma
  • İshal
  • Kabızlık
  • Açlık Hissi
  • Mide Bulantısı
  • Uyku Problemleri

Örnek Ketojenik Diyet Listesi

Ketojenik diyet için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Dilediğiniz süre boyunca ketojenik diyeti sürdürebilirsiniz. Ketojenik diyet için sıklıkla 7-15 günlük diyet listeleri tavsiye ediliyor. Sizler için 7 günlük ketojenik diyet listesi hazırladık. Dilerseniz aynı listeyi iki hafta boyunca uygulayarak 15 günlük ketojenik diyet listesi oluşturabilirsiniz.

1.GÜN

Sabah: 2 yumurta, avokado, 15 zeytin, 3 ceviz, beyaz peynir, yeşillik
Ara Öğün: 12 adet tuzsuz yer fıstığı
Öğle: Fırında balık, salata, yoğurt
Akşam: Sebze yemeği, salata, yoğurt

2.GÜN

Sabah: Pastırmalı yumurta, bol yeşillik
Öğle: Beyaz peynirli ızgara tavuk salatası
Akşam: Fırında somon

3.GÜN

Sabah: 2 yumurtadan sebzeli omlet
Öğle: Kakao tozu, badem sütü ve yer fıstığı ezmesinden yapılan milkshake
Akşam: Kaşarlı köfte, salata

4.GÜN

Sabah: Sebzeli omlet, avokado, yeşil biber
Öğle: Fındıklı kereviz salatası
Akşam: Izgara tavuk, bol salata

Reklam
Reklam

5.GÜN

Sabah: Fıstık ezmeli 1 porsiyon yoğurt
Öğle: Dana bonfile, haşlanmış brokoli ve karnabahar
Akşam: 1 kase yoğurt, mevsim salatası, 1 porsiyon sebze yemeği

6.GÜN

Sabah: Peynirli omlet, hindi füme
Öğle: Peynir tabağı
Akşam: Balık, yumurta, ıspanak

7.GÜN

Sabah: 2 yumurtadan pastırmalı omlet, bol yeşillik ile
Öğle: Fırında köfte, kaşar, bol yeşillik
Akşam: 200 gr dana biftek, yumurtalı salata

Anahtar Kelimeler: