Kışanak: Katliamın hesabı sorulacak

BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Uludere olayının üzerinden 13 gün geçtiğini belirterek, “Bu katliamın hesabı Başbakanından,...

BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Uludere olayının üzerinden 13 gün geçtiğini belirterek, “Bu katliamın hesabı Başbakanından, o bombaları atanına kadar herkesten sorulacak.” dedi.
BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’de gazeteciliğin suç sayıldığını, gazetecilerin cezaevinde olduğunu söyledi. Kışanak, “Toplam 97 gazeteci bugün cezaevinde. İleri demokrasiden bahseden bu iktidar döneminde tutuklu gazeteciler konusunda dünya rekoru kıran bir ülke haline geldik.” iddiasında bulundu.
Uludere olayının üzerinden 13 gün geçtiğini hatırlatan Kışanak, “Acımız hala çok sıcak… Bu süre içinde gönül isterdi ki bu ülkede iktidarı elinde bulunduranlar, yüzde 50’nin oyunu almakla böbürlenenler, bir nebze de olsun polemiği, karalamayı bir kenara bırakarak kendi sorumluluklarının farkına varsın. İktidarsınız. Güya ordu da size bağlı. Ordu yaptıysa bunu sorumluluğu da size ait o zaman. Geçmişteki gibi, ‘ne yapalım, bizden habersiz yapıyorlar’ da demiyorsunuz. Benim çalışma arkadaşım diyorsun, tebrik ediyorsun, kutluyorsun. El ele, kol kolasınız. Bu vesayeti artık ortaklaştırdınız, içselleştirdiniz. Bize de kabul ettirmek istiyorsunuz. Sizin en katil yüzünüzü gördük. Ama yine teslim olmadık, bugün de teslim olmayacağız.” diye konuştu.
Demagoji ile BDP’yi suçlayarak, sorumluktan kaçılamayacağını kaydeden Kışınak, “Ya Başbakan değilsin, ya da bu katliamın sorumlusunuz. Ya bu ülkedeki yurttaşların can güvenliği bu hükümetin koruması altındadır ya da devlet yaptı bunu dediğimizde bundan kocunma.” dedi.
“Bu ülkede devlet bal gibi cinayet işlemiş.” diyen Kışanak, bunu kimsenin inkar edemediğini söyledi. ‘Devlet cinayet işlemez’ denilerek Uludere olayının örtbas edilmeye çalışıldığını kaydeden Kışınak suçlamalarını şöyle sürdürdü: “Çünkü talimatı sizden aldılar. Bu politikanın sahibi sizsiniz. Bugün Kürtlere neleri reva gördüğünüzü çok iyi biliyoruz. BDP’yi suçlayarak, karalayarak, yüksek perdeden laflar söyleyerek bu gerçeği gizleyemezsiniz. Bizim vicdanımızda, halkın vicdanında mahkum oldunuz.”
“Katliam yapmak serbest, katliamı protesto etmek yasak.” ifadesini kullanan Kışanak şöyle devam etti: “Uludere’de çocukların bedeni paramparça olmuş. Böyle bir ortamda, açıkça devletin doğrudan sorumlu olduğu bu katliamda devleti temsil sıfatı nedeniyle bir kaymakama tepki gösterildi. Bu yüreği yanan aileler göz altına alındı, bir kısmı tutuklandı. Başkalarının da tutuklanacağı söyleniyor. Bu tablo, bu ülkede devlet nerede millet nerede, bunu çok açık ortaya koyuyor. Devlet kutsaldır, her türlü suçu işler, senin onu eleştirme hakkın yoktur. Ona dokunduğun an hapsi boylarsın, ama bu memlekette vatandaşın hiçbir kıymeti yoktur. Yaşam hakkının ile değeri yoktur...Başbakan katliamı yapanlara teşekkür etti. Ben de vicdanının sesini dinleyen, insanlığa sahip çıkan protesto gösterisi yapan bu katliamı kınayan, taziye ziyaretine giden herkese yürekten teşekkür ediyorum… AK Parti katliamların da baskının da sindirmenin de sansürün de ustalık aşamasında. Hiçbir iktidar döneminde böylesine katı bir sansür yoktu. Baskıda, zulümde otoritede ustalaştıysa, bu halk da mücadele ve direnişte ustalaştı. Bu nedenle bizim sesimizi kısarak, bize sansür uygulayarak bu mücadeleyi körelteceğini zannediyorsa yanılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz