Kışanak Ve Demirtaş Van’da

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak,...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Van’da düzenledikleri mitingle tutuklamalara tepki gösterdi.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve yöneticilerin tutuklanmasını protesto eylemleri devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi üzerinde çok sayıda kişinin katılımıyla bir miting düzenlendi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı mitinge katılan vatandaşlar Bekir Kaya’nın posterlerini açarak slogan attılar. Kışanak, “Bizler hep beraber, başkanlarımız, milletvekillerimizle bu onurlu yola baş koyduk. Bu yıldan dönüş yoktur. Bu yıl bizi barışa götürecektir. Bunu kitaplardan değil, yaşayarak öğrendik. Eğer bizler mücadelemizden vazgeçsek bu gün TRT 6 olmazdı, Kürtçe seçmeli ders olmayacaktı” dedi.

Reklam
Reklam

“Kürtçe ana okuldan üniversiteye kadar her alanda güçlü bir eğitim dili olacak” diyen Kışanak, “Ankara’ya Başbakan Erdoğan’a ilan ediyoruz. Anadilin önündeki tüm engeller kaldırılıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Anadilde eğitim bir haktır” ifadelerini kullandı.

Demirtaş da, bir halk davasında kararlı bir şekilde el ele vermişse kendi gücünü kurmuşsa kimse önünde duramayacağını belirtti. “Halkın idarelerini teslim alarak halkın meydana çıkmasın diyorlar. Belediye çalışmalarımız engelleniyor” diyen Demirtaş, “Van tarihinde görmediğimiz hizmetleri Bekir başkan döneminde gördü. Depremin ardından yeni inşa edilme sürecinde belediyeyi işlevsiz hale getirmeye çalışıyorlar. Ama bu bilinsin ki hiçbir zaman belediye de çalışmalar aksamayacak. Siz işçilerin tamamını alsanız bile biz gelip elimize süpürgeyi alıp kenti temizleyeceğiz. Biz demokratik siyasal sorunları çözerken, halkın iradesi esastır diyeceğiz. Seçim esnasında ne dediysek şimdi de aynısını söylüyoruz. Biz seçimden önce demokratik özerklik dedik, siyasi statümüzün tanınması dedik, anadilde özgürlük dedik, Sayın Öcalan’a özgürlük istedik. Siz bunlar için bize oy verdiniz. Bizde bu emanete gölge düşürmeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Halk isterse vezirde yapar, istese rezilde. Hiçbir belediye başkanı, milletvekili, parti yetkilisi halk iradesinin üstünde değildir. Leyla’yı Leyla yapan Mecnun’dur Mecnun” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından belediye tarafından Soydan Kavşağı’nda yapımı tamamlanan asfalt yolu ulaşıma açılması tutuklu Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın eşi ve partililer tarafından yapıldı. Burada vatandaşlar ise güvenlik güçleri arasında kısa bir gerginliğin ardından miting olaysız bir şekilde sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz