Kışı İstanbul'da yazı İrşadiye'de geçiriyorlar

Balıkesir'in İrşadiye köyünde doğup büyüyen, daha sonra İstanbul'a göç edenler yazları köylerinde geçiriyor.

Balıkesir'in İrşadiye köyünde doğup büyüyen, daha sonra İstanbul'a göç edenler yazları köylerinde geçiriyor.

Muhtar Şevket Kaya, yaptığı açıklamada, köylülerinin 1877-78 Osmanlı-Rus savaşında Azerbaycan'ın kuzeyinde yer alan Kuba şehrine bağlı Afurca köyünden önce Malatya'nın Yazıhanı ilçesine ardından Keltepe eteklerinde bulunan ormanlık alana yerleştiğini söyledi.

Geçimlerini ormancılık ve hayvancılıktan sağlayan İrşadiyelilerin çoğunluğunun 1950'li yıllarda İstanbul'a göç ettiğini belirten Kaya, hemşehrilerinin baba ocağına yaz aylarında geri döndüğünü ve sonbahara kadar köyde yaşadığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Kaya, kendilerine has Dağıstan kültürünü her alanda sürdürdüklerini ifade ederek, "Köylülerimiz, İstanbul'da dahi olsalar yöre yemekleri olan, hınkal, dovga, dipli pilav, haşil, mütercemi sofralarından eksik etmiyorlar" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: