Kısmetse Olur yayından kaldırılıyor mu? Kısmetse Olur yeni bölüm yayınlanmayacak mı? Evlilik programları yasaklanıyor mu?

Son günlerin en çok konuşulan konusu şüphesiz evlilik programları. Evlilik programları yasaklandı mı; İzdivaç programları yayından kaldırılıyor mu; Esra Erol'un, Zuhal Topal'in ve Seda Sayan'ın programları bitiyor mu konuları gündeme bomba gibi düştü. Kısmetse Olur programının yeni bölümü ise yayınlanmadı. Evlilik programları yasaklandı mı konusunda kafalar ise bir hayli karışık. Peki gerçekte durum ne? Evlilik programları yasaklanıyor mu?

Son günlerin en çok konuşulan konusu evlilik programlarına yasak gelmesi. Kanun Hükmünde Kararname ile ortaya atılan evlilik programları yasaklanıyor haberi gündeme bomba gibi düştü. Kararnameye göre evlilik programlarının yayından kaldırılmasının yolu açıldı. Fakat bu kararnamede bahsedilen yasaklama evlilik programlarına mı yasak getiriyor yoksa arkadaşlık programlarını mı kapsıyor, genel bir kafa karışıklığı yaratmış durumda. KHK ile evlilik programlarının yasaklandığı değerlendiriliyor. Bir diğer farklı görüş ise evlilik programlarının değil '0800' hattına sahip arkadaş bulma programlarının yasaklanacağı...

Reklam
Reklam

KARARNAME İLE EVLİLİK PROGRAMLARINA YASAK MI GELİYOR?

Ekranlarda yayınlanan ve büyük bir izleyici kitlesine sahip olan evlilik programlarının yasaklanması söz konusu. Evlilik programları arasında yer alan Esra Erol'un, Zuhal Topal'ın ve Seda Sayan'ın programları kaldırılıyor mu sorusu da merak ediliyor. Kısmetse Olur, Evleneceksen Gel gibi programlar yayından kaldırılıyor mu? Konuyla ilgili açıklama yapan RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, “arkadaş bulma programları” kaldırılacak açıklamasını yaparken evlilik programlarının da kalkabileceği sinyalini verdi.

Evlilik programları yasaklamasının şu an için söz konusu olmadığı görülse de yasaklanabilme ihtimali de göz önünde bulundurulmalı. KHK'da geçen “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dahil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez” açıklaması gündemde bir anda “evlilik programları yasaklandı” iddiasını öne sürdü. Kararnamede yer alan bilgilerin kafa karıştırdığı ve evlilik programları mı yasaklandı yoksa 0800’lü hatlar ve arkadaş bulma programları mı yasaklandı karmaşası hala sürüyor.

Reklam
Reklam

KISMETSE OLUR PROGRAMI YAYINLANMADI

Kısmetse Olur programının yeni bölümleri ise henüz yayınlanmadı. Kanal D’nin gündüz kuşağında yayınlanan Kısmetse Olur programı 2 Mayıs günü yayınlanmayacak. Programın yayınlanmaması akıllarda soru işareti doğurdu.