Kispet Ustası, Film Ve Dizilere Kostüm De Yapıyor

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan, kispet ustalığının son temsilcilerinden Murat Boncuk, er meydanında giyilen kispetlerinin yanı...

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan, kispet ustalığının son temsilcilerinden Murat Boncuk, er meydanında giyilen kispetlerinin yanı sıra, dizi ve sinema filmlerine yaptığı kostümlerle de adından söz ettiriyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü şarkıcı Madonna’ya klibinde giymesi için bir kispet tasarlayan Murat Boncuk, kispet ustalığının dışında yaptığı tasarımlarla da ilgi çekiyor. Bir süredir Kocaeli Seka platolarında çekimi süren, Bir Zamanlar Osmanlı dizisinde ki oyunculara deri atölyesinde dönem kostümlerini tasarlıyor.

Reklam
Reklam

Başta Özcan Deniz, Cenk Gürpınar, Cem Uçan, Fırat Tanış, Bülent Polat gibi ünlü isimler olmak üzere birçok oyuncuya deri ürünler tasarlayan Boncuk, Kispet ustalığına farklı bir boyut kazandırdi. Bugüne kadar birçok sinema filmi ve dizi için kostüm ve kispetler yapan Boncuk, İstanbul’da bir atölye açmak ve tasarımlarını buradaki atölyede sergilemek istediğini söyledi.

SAVAŞ KOSTÜMLERİ DE YAPIYOR

Güncel dizilerde kullanılan kostümler dışında savaş zırhları, ok, yay ve kılıç kınları, atlar da kullanılan başlık ve at zırhları, eyerler, çantalar ve savaş aletleri tasarlayıp, bunları "Bir ortaçağ projesi" adı altında dönem defilesi yapacağını belirtti.

Bu tür sanatların yok olmaya yüz tuttuğunu, sinema ve dizi sektöründe kullanılan bir çok şeyin zor bulunduğunu söyleyen Boncuk, ”İnsanların dönem işlerine son zamanlarda ilgisinin arttığını ve bu konuda bir çok sinema filmi ve dizilerin yayınladığını gördüm, elimden gelen ve sevdiğim bir iş olduğu için bu sektöre girdim” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ÜNLÜLER ONUN KOSTÜMLERİNİ GİYİYOR

Aynı zamanda Cemal Hünal ve Abdullah Bal’ın kurduğu İstanbul Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Derneği ile de çalışan kispet ustası Boncuk, at ve kılıç eğitimi alarak, oyunculuk anlamında da kendini geliştirdiğini dile getirdi.

Tarihi savaş sanatları ile Türkiye’de çok az kişi ilgilendiğini, İstanbul Atlı Okçuluk Derneği'nde özel sporcular yetiştirilerek, bu kültürel mirasın günümüzde de canlı tutulmaya çalıştığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: