Kıssınger Kazakistan'da

ASTANA (İHA) - ABD eski dışişleri bakanı, devlet adamı, diplomat ve uluslararası ilişkiler uzmanı Henry Kissinger, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in daveti üzerine Kazakistan'ın başkenti Astana'ya geldi. Nursultan Nazarbayev Henry Kissinger'ı Astana'da cumhurbaşkanlığı sarayı 'Akorda'da kabul etti.

Henry Kissinger "Nursultan Nazarbayev'in Kazakistan'a davetini memnuniyetle kabul ettim. Çünkü, Kazakistan sadece Orta Asya bölgesinde değil, dünya çapında önemli rol oynayan bir ülkedir. Uygarlıkların kesişim noktasında yerleşmiş bu Kazakistan'ın milletlerarası pazarların hidrokarbon ihtiyacını karşılayan ülke olarak önemi büyük. Bununla beraber, Kazakistan'da ekonomik ilerleme ve siyasi yenilenme süreçlerinin hızla gelişmesini özellikle belirtmem lazım" dedi.

Reklam
Reklam

ABD'nin Kazakistan'ın demokratik toplum kurmadaki çabalarını takdir ettiğini belirten Kissinger, "Aynı şekilde, devletin güvenliği ve insan kalitesini geliştirme konusunda yapılan çalışmalardan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında Kissinger, iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışmanın ele alındığını belirterek, "Kendi adıma ve meslektaşlarım adına Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'e sıcak duygularımı iletiyorum" diye konuştu.