Kitabın önemine dikkat çekmek için parkta kitap okudular

Çorum'da bir grup Hitit Üniversiteli öğrenci, Türkiye'de kitap okuma oranındaki düşüklüğe dikkati çekmek amacıyla vatandaşların...

Çorum'da bir grup Hitit Üniversiteli öğrenci, Türkiye'de kitap okuma oranındaki düşüklüğe dikkati çekmek amacıyla vatandaşların yoğun olarak geçtiği Cumhuriyet Parkı'nda çimlere oturarak kitap okudu.
Düşün Taşın Derneği üyesi bir grup öğrenci, Türkiye'deki kitap okuma oranının az olduğunu belirterek kitap okumaya teşvik etmek için böyle bir organizasyon yaptıklarını belirtti. Yaklaşık 2 saat süren okuma etkinliği vatandaşların dikkatini çekti.
Düşün Taşın Derneği Çorum Şube Başkanı ve üniversite öğrencisi Gül Esen Kılıç yaptığı açıklamada, bugün 7 ayrı ilde aynı anda kitap okuma etkinliği düzenlendiğini dile getirdi. Kılıç, "Dünyadaki gelişmiş ülkelere baktığımızda kitap okuma oranında çok gerilerde olduğumuzu görüyoruz. Bizler üniversite gençliği olarak insanları kitap okumaya davet ediyoruz.'' dedi. Vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek için başka projeleri de olduğunu anlatan Kılıç, kitap okuyan insan sayısını artırmak için dernek olarak çeşitli faaliyetler düzenlediklerini, insanların dikkatlerini çekmek amacıyla kamuya açık yerlerde kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Kitap okuma etkinliğine katılan öğrencilerden Feyza Sarıca ise Hitit Üniversitesi'nde yeni bir gazete kurduklarını ve okumayı artırmak için yazılar yazdıklarını söyledi. Sarıca, ayda 2 defa çıkartılan gazetede üniversite haberleri yanı sıra yeni çıkan kitap isimlerinin de olacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz