Kitabını Dans Ederek Tanıttı

Gerçek aşkın yolculuğuna çıkmış gerçek bir kadının öyküsünü anlatan “Aslında Ayrılık da Yoktur” kitabının yazarı...

Gerçek aşkın yolculuğuna çıkmış gerçek bir kadının öyküsünü anlatan “Aslında Ayrılık da Yoktur” kitabının yazarı Seda Diker, dans eşliğinde kitabını tanıttı. Diker, Türk kadınının toplumda bilinçaltındaki yerini anlatmak için dans gösterisini gerçekleştirdiğini söyledi.

Yazar Seda Diker, gerçek aşkın yolculuğuna çıkmış bir kadının öyküsünü anlattığı yeni kitabı “Aslında Ayrılık da Yoktur”u sevenleriyle buluşturdu. Kitabın tanıtımında yazarı ünlü modacı Cemil İpekçi, şair ve sunucu Uğur Arslan, polisiye kitaplarıyla adından söz ettiren Ayşe Erbulak, Doç. Dr. Özkan Pektaş, yazar Ebru Eğinlioğlu, Destek Yayınları’nın sahibi Yelda Cumalıoğlu gibi çok sayıda isim de yalnız bırakmadı. “Aslında Ayrılık da Yoktur”un yazarı Seda Diker, kitabını imzalamadan önce Türk kadınının toplumda bilinçaltındaki yerini anlatmak için özel bir alanda dans etti. Diker’e iki kişinin eşlik ettiği dans gösterisinde izleyiciler, kitap ile dansın bütünleşmesinden dolayı çok etkilendiklerini ve çok beğendiklerini söylediler.

Reklam
Reklam

Son dönemde ilişkilerin çığırından çıktığını, bunun sonucunda da mutlu olmanın çok zorlaştığını söyleyen Seda Diker, kitabı hakkında okuyucularına bilgiler verdi. “Kalıcı gerçek sevgiyi bulamıyoruz. Herkes bundan şikayetçi” diyen Diker, “Bu kitapta en önemlisi gerçek aşkın yolunu çizdim. Neler yapmak gerekir ve bu yola nasıl ulaşırız diye. Gerçek ve direkt yukarıya doğru giden aşk insanların kalbini acıtmaz. Eğer kişi düştüyse, o istemeden yardım etmeye gelir. Acaba seviyor mu, acaba arayacak mı diye acı çekmez, endişe, panik duymaz. Orada her zaman mutluluk ve coşku var” şeklinde konuştu.

Kitabı hakkında da bilgi veren Seda Diker, “Kitabın birinci bölümü ‘Lemurya’. Lemurya da Türk kadınının toplumdaki bilinçaltındaki yerini anlatıyor. Kadın ve erkeğin birbirinden kopuşu. Erkeğin gücünü kalbinde değil, parada, dışarıda, savaşta, cinsellikle hayata geçmesi ile birlikte kopuş. Kadının da erkeğinden kopması. Onu birazcık öfkelenip küçültmeye çalışmasını anlatıyor. Bunu burada olan herkese göstermek istedim. Bu da bir ifade biçimi. Yazmak kadar benim yüreğimi coşturan bir şey. Bu yüzden paylaşmak istedim” dedi.

Reklam
Reklam

“TÜRKİYE HENÜZ CİNSEL DEVRİMİNİ TAMAMLAYAMADI”

Türkiye’deki ilişkilerin son dönemde çok yozlaştığını söyleyen Diker, yurt dışında cinsel devrimin tamamladığını ancak Türkiye’nin henüz bunu yakalayamadığını belirtti. Diker, “Türkler henüz cinsel devrimini tamamlayamadığı için internet ve elektronik ortama yakalandılar. Bu yüzden de insanın duyguları gelişemiyor. Daha birinci randevuya gitmeden o kadar mesajlaşılıyor ki, elektronik ortamda tanıyarak birinci randevuya gidiliyor. Duygu, aşk, merak, heyecan üremiyor. Dolayısıyla da ilişkiler yozlaştı” diye konuştu. Seda Diker, Destek Yayınları sahibi Yelda Cumalıoğlu’na da teşekkür ederek, “Destek Yayınları bütün yayıncılık adına bana çok destek oldular. Çok güler yüzlü ve çok pozitif insanlar, birlikte bir sinerji yarattık. Yazarlarının her zaman arkasında duruyorlar. Bu çok önemli. Onlarla çalıştığım için de çok mutluyum” dedi.

“ÇOĞU İNSAN YAZARLIK İDDİASINDA DEĞİL”

Seda Diker’i mutlu gününde yalnız bırakmayan ünlü modacı Cemil İpekçi ise, “Aslında Ayrılık da Yoktur” kitabını okuduğunu ve herkesin de okuması gerektiğini söyledi. İpekçi, “Seda’nın söylediği kelimeler öyle boş ya da duyumlarla kelimeler değil. Bunlar, insanların bildiği ama kendi içerisinde çözemediği bazı şeyleri çözüyor” dedi.

Reklam
Reklam

Kendi kitabının da Destek Yayınları tarafından çıktığını hatırlatan İpekçi, “Ben yürek insanı olduğum için yazmayı çok seviyorum. Hiçbirimiz de yazarlık iddiasında olan insanlar değiliz. Çoğu insan da yazarlık iddiasında değil. Ama yazmayı çok seviyor. Destek Yayınları da ismi gibi destek vermeye devam ediyor. Her çıkan kitap kendi ailemizden çıktığı için heyecanlanıyorum” şeklinde konuştu.

Bir ilişki yaşamış, aşık olmuş, evli çiftlere tavsiye edebileceği bir kitap olduğunu belirten Uğur Arslan da, “Benim de yazdığım kitapta yaklaşımlarıyla, düşünceleriyle bana hocalık yapmış biridir. Benim kitabım da Seda Diker’in de kitabı Destek Yayınları tarafından çıkartılıyor. Keşke daha önce Destek Yayınları ile tanışsaydım. Ve çok daha önce kitap yazmaya başlasaydım. Çok güzel bir şey ve yazmak bir tarafa bu kitabın insanlar tarafından okunması, sevilmesi, ilgi göstermesi çok daha güzel bir duygu” diye konuştu.

“KADINLARIN NE KADAR DİŞİ OLDUĞUNU HATIRLATIYOR”

Destek Yayınları’nın sahibi Yelda Cumalıoğlu, Seda Diker’in kitabını okuyan herkesin hayatlarında yeni bir dönüm noktası belirleyeceğini söyledi. ‘Giden Erkek Yoktur’ kitabından sonra ‘Aslında Ayrılık da Yoktur’ kitabını yayınevi olarak bastıklarını ifade eden Cumalıoğlu, “Seda Diker, Türkiye’de çok önemli şeyler yapıyor. Artık kadınlar iş hayatında ve yaşam şartlarından dolayı dişiliğini unutmuş durumda. Bu kitapta kadınların dişi olduğunu hatırlatarak, kadınları hayatın merkezine oturtuyor. Siz bir ilişkinin merkezindeyseniz bir kadın olarak, erkekler pervane şeklinde dönerler diyor. Bugün Türkiye’deki kadın erkek ilişkilerine baktığınız zaman bu kitabın ne kadar doğru söylemleri olduğunu görüyorsunuz” dedi.

Reklam
Reklam

Destek Yayınları tarafından çıkartılan “Aslında Ayrılık da Yoktur” kitabı, gerçek aşkın yolculuğuna çıkmış, gerçek bir kadının öyküsünü anlatıyor. Kitabında Diker, Mevlana ve Şems-i Tebrizi’nin ilahi gerçek aşkın yolunda ilerlediklerini, günümüzde de bu tarz aşkın kapısını aralayabilen insanların olduğunu okuyucularıyla paylaşıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: