Kitap kurdu ilköğretim öğrencisinden yeni rekor

Ordu’da geçen yıl 285 kitap okuyarak Türkiye'de en fazla okuyan öğrenci olan 11 yaşındaki Şefika...

Ordu’da geçen yıl 285 kitap okuyarak Türkiye'de en fazla okuyan öğrenci olan 11 yaşındaki Şefika Güney bu yıl’da 72 bin sayfa kitap okuyarak üst üste Türkiye rekoru kırdı.

Bir yılda 285 kitap okuyarak Türkiye’nin en çok okuyan öğrencisi olan 11 yaşındaki Şefika Güney kendisine ait olan rekoru 72 bin sayfa kitap okuyarak kendisine ait Türkiye rekorunu yine kendisi kırdı. Geçen yıl okuduğu kitaplar nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’den ödül alan Şefika Güney bu yılda 335 kitap okuyarak yeni bir rekora imza attı. Durugöl İlköğretim Okulu 5. sınıfa giden Şefika Güney okuma yazma öğrendikten sonra 4 yıl içerisinde toplam 985 kitap okudu.

Reklam
Reklam

Kitap okumayı çok seven küçük Şefika büyüdüğü zaman çocuk doktoru olacağını ve ailesinin bu konuda büyük desteği olduğunu söyledi. Okul harçlıklarından biriktirdiği paralarla aldığı kitaplardan evinde 900 kitabın yer aldığı kütüphane kuran Şefika Güney, "Okumayı seviyorum. Bazen kitap okurken kendimi kaybettiğim için öğretmenim ve ailemden şikayet bile alıyorum. Bu kadar okumamın nedenlerinden birisi de sınıf öğretmenim Sabriye Bacıoğlu ve ailemdir." dedi.

Bilim Sanat Merkezi’nde okumaya devam eden Şefika Güney derslerinde de oldukça başarılı. Özel bir dershanede burslu okuyan küçük kız, 5. sınıflar arasında dershane birincisi.

Kitap kurdu Şefika Güney’e Ordu valiliği tarafından ödül verileceği de bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: