Kitap kurtlarından okullarına 40 bin kitap

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, kaymakamlık organizesiyle yapılan 'Hep Beraber Kitap Okuyalım, Kültüre Köprü Kuralım' sloganıyla yapılan...

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, kaymakamlık organizesiyle yapılan 'Hep Beraber Kitap Okuyalım, Kültüre Köprü Kuralım' sloganıyla yapılan kitap okuma organizasyonunda, derece alanlar hediyelerini alırken, okullarına yüzlerce kitap kazandırmanın sevincini yaşadı.
İlçede kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve artırılması amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını söyleyen Vezirköprü Kaymakamı Ozan Balcı, “Kampanya çerçevesinde ilçe halk kütüphanemize 8 bin, okullarımıza 40 bin olmak üzere, 48 bin yeni kitap kazandırdık, daha da kazandırmaya devam edeceğiz. Kitap okuma oranı konusunda Vezirköprü’yü Samsun’un bir numaralı yeri haline getireceğiz. Yakında diğer ilçelere örnek olacağız. Bu kampanyayı küçümsememek ve dudak bükmemek lazım. En büyük hareketlerin küçük adımlarla başladığını unutmamamız gerekli. Bu hareketimize destek veren herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
Halk kütüphanesinde yapılan törende konuşan Kütüphane Müdürü Nejdet İğci, okumanın gerekliliği ve niçin okuma ihtiyacı hissedildiğini anlattı. İğci, şunları ifade etti: “Amacımız, kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek, okuyan bir nesille Vezirköprü’ye ve ülkemize hizmet edecek insandaki kaliteyi artırmaktır. Çalışmalarımızı sadece okuma üzerine endekslemedik. Bu kampanya çerçevesinde, her ay birkaç yazarımızı okurları ile buluşturma çabamız var. Şu anda çocuk edebiyatı yazarlarından Mavisel Yener ile bir araya geldik ve söyleşi ve imza günü yaptık. Çocuklarımızın hayli sevindiğini ve okumaya karşı ilgilerinin arttığını gördüm. Önümüzdeki günlerde de çocuk edebiyatı yazarlarından Muzaffer İzgü, Filiz Özden ve yöresel sanatçımız Aşık Rasim Genç ile öğrencilerimizi bir araya getirerek, söyleşi ve imza günü yapacağız. Bu kampanyamız, sadece kaymakamlığımızın bir çalışması olarak kalmadı, örneğin bu ay okullarımıza ve çocuklarımıza hediye edilen 580 adet kitabı Samsun Canik Başarı Üniversitesi hediye etti. Bu kampanyaya duyarsız kalmadıkları için ayrıca onlara da çok teşekkür ediyorum.”
Törende, kendi dallarında derece alan öğrencilere kol saati, mp4 çalar, kalem setleri ve üçer adet kitap hediye edilirken, okulları ise 100'er kitapla ödüllendirildiler. Tören, kitap sergisinin açılışı ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz