Kitap okumak için televizyonun fişini çektiler

Tokat Erbaa GOP İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, Kütüphane Haftası'nda kitap okumanın önemine dikkat çekmek...

Tokat Erbaa GOP İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, Kütüphane Haftası'nda kitap okumanın önemine dikkat çekmek için Cumhuriyet Meydanı'da ilginç bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte bir aileyi canlandıran öğrenciler, televizyonun fişini çekerek topluca kitap okudu.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde öğrenciler okumanın önemine dikkat çekmek için farklı bir eylem gerçekleştirdi. Erbaa GOP İlköğretim Okulu öğrencileri, okumanın önündeki en büyük engelin bilinçsizce ve zamansızca gereğinden fazla televizyon seyretmek olduğunu vurgulamak için Cumhuriyet Meydanı'nda televizyonun fişini çekti. Etkinlikte, öğrenciler televizyonun kitap okumayı olumsuz etkilediğini, canlandırdıkları mizansenle ortaya koydu. Mizansende büyük bir aile canlandırıldı. Aile topluca kitap okumak için televizyonun fişini çekti. Ailenin kitap okumasından televizyonun duyduğu rahatsızlık ise üzerine yapıştırılan kartonda yazılı 'Eyvah! Yine Okuma Saati' ifadeleriyle dile getirildi. Etkinlik vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Reklam
Reklam

Erbaa GOP İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Akdemir yaptıkları etkinliğin gerekçesini şöyle açıkladı: "Toplumumuzdaki cehaletin, zaman zaman duyduğumuz aile içi şiddetin, bireylerin birbiri ile iletişim kurmakta zorlanmasının ve de geri kalmışlığın en büyük sebeplerinden biri olan okumaya karşı ilgisiz olma durumuna dikkat çekmek amacı ile böyle bir etkinlik düzenledik.”

Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürü Efraim Gökçe ise şunları söyledi: “Erbaa GOP İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini böyle güzel bir etkinlik yaptıkları için kutluyorum. Televizyonun aile içi, toplumsal iletişimi ve okumayı engelleyen en büyük etkenlerden biri olduğuna dikkat çekmek ve bilinçli televizyon seyredilmesini anlatmak adına yaptıkları mizansen ve etkinlik çok güzel oldu ve de oldukça dikkat çekti.”

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlik, öğrencilerin kitap okuması, Belediye Başkanı Ahmet Yenihan’ın öğrencileri ziyareti ve ikramları ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: