Kitap Okuyan Aileler Ödüllendirildi

Kırıkkale Maltepe Anafen Dershanesi ‘Ailece Kitap Okuyoruz’ projesinde dereceye giren aileleri ödüllendirdi. Dereceye giren...

Kırıkkale Maltepe Anafen Dershanesi ‘Ailece Kitap Okuyoruz’ projesinde dereceye giren aileleri ödüllendirdi.

Dereceye giren ailelere, ‘en iyi dost’ diyerek kitap ve değişik hediyeler verildi. Beşinci sınıf öğrencileri ve aileleri arasında yapılan projeye toplam sınıf 49 aile katıldı. Bu aileler, 20 günlük süre içinde 2 bin sayfa kitap okudu. Birinciye altın, ikinciye 100 liralık hediye çeki, üçüncüye ise 50 liralık hediye çeki verildi. Ayrıca dershane genelinde Siyer-i Nebi ve Çanakkale yarışmalarında dereceye giren 163 öğrenci, Kayser, Nevşehir ve Amasya illerine düzenlenen gezilere ücretsiz olarak katıldı.

Reklam
Reklam

Projedeki amaçlarının akşamları televizyon ve internet başında geçirilen aileleri kitap okumalarını sağlamak olduğunu ifade eden Kırıkkale Maltepe Anafen Dershanesi Müdürü Asım Bingöl, “Öğrencilerimizin gayretleriyle ailelerin kitap okuduklarını ve projeye yoğun ilgi gösterdiklerini gördük.” dedi.

Proje kapsamında birinci olan Alper Küçükgenç, okuduğu tarih kitapları serisiyle Osmanlı tarihinin dizilerle anlatılandan daha muhteşem olduğunu gördüğünü ifade etti. Yarışmada ikinci olan Süleyman Otlu, projeyle birlikte çocuklarının daha fazla kitap okuduğunu söyledi. En fazla kitap okuyan baba olan Zekeriya Tekten de, bu tip projelerin devam etmesini temennisinde bulundu. İlhami Arıkan ise böyle projelerin normalde okullarda düzenlendiğini, Maltepe Dershanesi olarak bu projeyi hayata geçirmekle dershaneciliğe yeni bir boyut kazandırıldığını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: