Kitaplarda Okudukları Çanakkale Destanını Yerinde Görecekler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bursa, Bilecik ve Yalova'da eğitim gören 118 öğrenci Çaakkale...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bursa, Bilecik ve Yalova'da eğitim gören 118 öğrenci Çaakkale gezisine götürüldü.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Çanakkale'ye hayatlarında hiç gitmeyen ortaöğretim öğrencileri için gezi düzenledi. Çanakkale destanının önemini kavramalarına ve bu yolla milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla düzenlenen turda Bursa, Bilecik ve Yalova illerinde başarılı, çevresiyle uyumlu, tutum ve davranışlarıyla çevresine örnek olan 118 öğrenci, 14 gözlemci öğretmenle Çanakkale’ye hareket etti. İl Müdürlüğü önündeki uğurlama töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı II. Bölge Müdürü Yahya Güngör, "Bakanımız Veysel Eroğlu'nun talimatıyla her ilden bir otobüs dolusu öğrenci Çanakkale'ye gidecek. Öğrencilerimizin Çanakkale ruhunu daha iyi görmeleri için bu programı düzenledik. Orada bir gece konaklayacaklar. O ruhu yaşayacaklar" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin Çanakkale'de çadırda kalacaklarını anlatan Güngör, "Gyemiz öğrencilerimizin o zamanki şartları daha rahat görmeleridir. Çanakkale Bölge Müdürlüğümüzün planladığı yerlerde çadırlarda kalacaklar. Orada nezih bir ortamda dolu dolu iki gün geçirecekler" şeklinde konuştu.

Hayatlarında ilk defa Çanakkale'ye giden öğrenciler ise, "Çanakkaleye'e gitmek çok güzel bir duygu. Hayatımızda en çok gitmek istediğimiz yer Çanakkale. Çadırda ilk defa kalacağız. Gerçekten heyecan verici. Çanakkale, milli mücadele ruhunu gerçekten hissedeceğimiz nadir yerlerden biri" ifalerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: