Kitapları Öğrencilerin Ayağına Götürüyorlar

Adıyaman'da kitap okuma oranını artırmak amacıyla oluşturulan "gezici kütüphane", köy okullarında eğitim gören 3 bin öğrenciyi kitapla buluşturuyor.

Adıyaman'da kitap okuma oranını artırmak amacıyla oluşturulan "gezici kütüphane", köy okullarında eğitim gören 3 bin öğrenciyi kitapla buluşturuyor.

Adıyaman Valiliği'nce köy okullarında eğitim gören öğrencilerin kitap ihtiyacını karşılamak amacıyla Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İl Halk Kütüphanesi'ne gezici kütüphane aracı alındı. Yaz kış demeden her gün kilometrelerce yol kateden araç, 15 gün arayla 35 köy okulunu ziyaret ederek 3 bin öğrencinin ayağına kitap götürüyor.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gezici kütüphane sayesinde köy köy dolaşarak 3 bin 226 kitabı öğrencilere ulaştırdıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Uygulama sayesinde çocukların kitapla kaynaşmasını sağladıklarını ifade eden Karabulut, "Okuma alışkanlıklarına bir nebze da olsa katkı sunduk" dedi.

Personelin kar, kış demeden çalıştığını anlan Karabulut, yol koşulları nedeniyle sorun yaşanmasına rağmen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde böyle hizmetlere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Gezici kütüphaneye öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Karabulut, şöyle konuştu:

"Gezici kütüphanemizle 35 köye giderek 252 durakta öğrencilere hizmet veriyoruz. Gezilerimizde kendimizi güzel bir ortam içerisinde buluyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, müdürlerimiz yoğun ilgi gösteriyorlar. Çabamızı, heyecanımızı ön plana çıkarmamızı sağlıyorlar. Şu anda 3 bin kayıtlı üyemiz var. Her öğrenciye ayda 3 kitap veriyoruz."

-Kütüphaneden vatandaşlar da yararlanıyor-

Gezici kütüphane personeli Hamit Karakuş da yaptıkları hizmetle eğitimde eşitliği sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Köydeki öğrencilerin şehir merkezindeki kütüphaneye gelemediğine, gelebilenlerin ise sadece bir kitap alabildiğine dikkati çeken Karakuş, "Öğrenciler gezici kütüphaneden seçtikleri kitapları istedikleri kadar alabiliyorlar. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlere ve köy halkından isteyen vatandaşlara da ödünç kitap veriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Yaylakonak İlköğretim Okulu öğrencisi Uğur Arayan ise gezici kütüphane sayesinde 15 günde bir okullarına kitap getirildiğini söyledi.

Kütüphane sayesinde kitap okuma alışkanlıklarının arttığını bildiren Arayan, emeği geçenlere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: