Kıvanç: “adaso Seçimleriyle Kent Sanayisinin Geleceği De Belirlenecek”

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkan Adayı Zeki Kıvanç, Yüksek Seçim Kurulu’nun ‘usulsüz oy kullanımı’ nedeniyle...

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkan Adayı Zeki Kıvanç, Yüksek Seçim Kurulu’nun ‘usulsüz oy kullanımı’ nedeniyle iptal ettiği 3 grubu kapsayan seçimlerin, 28 Haziran Cuma günü gerçekleştirileceğini söyledi.

Kıvanç, yaptığı açıklamada, seçimle ADASO’nun 6 meclis üyesiyle birlikte kent sanayisinin geleceğinin de belirleneceğini belirterek, “KOBİ’lerimizden büyük sanayi kuruluşu temsilcilerimize Adana ekonomisinin geleceği için kenetlendik. Çalışmak, Adana’yı hak ettiği yere taşımak için yönetime geliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamasında, ADASO’nun mevcut yönetiminde yer alan bazı isimlerin Adana sanayinin gelişmesine yönelik projeler üretmek yerine koltukta kalabilmek adına türlü usulsüzlükler yaptıklarını ileri süren Kıvanç, “Adana’ya yakışmayan, çok üzüldüğümüz bir seçim süreci yaşadık. Seçmen listelerinin bizlerden saklandığı, geç verildiği süreç, sanayici vasfı taşımayan hatta vergi mükellefi dahi olmayan yandaş firmaların odaya kayıt yapılmasıyla devam etti. Aynı dönemde her türlü şarta haiz firmalar seçimlerde sırf rakibimiz olabilir düşüncesiyle odaya kayıt yapılmak istenmedi. Bütün bu olanları oda meclis toplantılarında dile getirdik. İlgili mercilere yazılı başvurularda bulunduk. Yapılan usulsüz uygulamaların tamamı belgeledik” dedi.

Mevcut yönetimin Bakanlık müfettiş raporlarındaki uyarıları bile dikkate alınmadığı ilginç bir süreç yaşadıklarını savunan Zeki Kıvanç, şöyle devam etti:

"Üretmeyen, vergi mükellefi dahi olmayan firmalar ADASO’da olmamalı’ sözümüzü ‘Kıvanç ve ekibi ADASO’da KOBİ’leri istemiyor’ anlamına gelen cümlelerle çarpıttılar. Sonuçta haklılığımız ortaya çıktı, itirazlarımız kabul gördü. Yüksek Seçim Kurulu, seçim sonucunu etkilediğine karar verdiği 3 grupta seçimleri iptal etti. Yepyeni bir dönem Adana’yı bekliyor. 3 grupta oy kullanacak arkadaşlarıma tarihi bir görev düşüyor. Sadece sektörlerini temsil edecek meclis üyelerini değil, kent geleceğinin yönünü belirleyecekler.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: