Kıvanç'tan Zeki Müren Müzesi'ne hediye

MUĞLA (İHA) - Sunucu Halit Kıvanç, arşivindeki Zeki Müren ile ilgili belgeleri Zeki Müren Sanat Müzesi'ne hediye etti.

Sunucu Halit Kıvanç, Zeki Müren Sanat Müzesi'ni ziyaret ederek, yanında getirdiği Zeki Müren'e ait fotoğraf ve belgeleri müzeye bağışladı. Kıvanç, sunuculuk yaptığı 51 yıl boyunca Zeki Müren'in sanatı karşısında saygıyla eğildiğini ifade ederek, "Zeki Müren'in sanatına duyduğum saygıyı her zaman ifade ettim. Zeki Müren, sahneye çıktığı zaman kendisine son derece saygılı davranırdı. Bazı olaylara ters tepki de gösterirdi. Ancak bu tamamen saygıdan kaynaklanan bir şeydi. Yani bir yerde saygının yitirilmesine tahammül edemezdi. Birçok organizasyonda titizlikle hareket eder ve her zaman ne kadar para teklif edilirse edilsin programın tekrarlanmasını istemezdi" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Zeki Müren'in, sunuculuk hayatı boyunca düzgün Türkçe konuşma konusunda kendisini geçebilen nadir insanlardan olduğunu ifade eden Kıvanç, "Zeki Müren konuştuğu her kelimenin hakkını sonuna kadar verirdi. Bir keresinde sahnede tekerleme söylerken beni yenmişti" dedi.

Zeki Müren Sanat Müzesi Müdürü Ayser Özbulut, Halit Kıvanç tarafından bağışlanan dokümanların müze içerisinde sergileneceğini ifade ederek, Kıvanç'ın bu davranışından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.