Kivide Erken Hasat Uyarısı

Giresun'un Güce ilçesi Ziraat Odası Başkanı Salim İslam, kivi ürününde ekonomik zarara uğranılmaması için üreticilerin...

Giresun'un Güce ilçesi Ziraat Odası Başkanı Salim İslam, kivi ürününde ekonomik zarara uğranılmaması için üreticilerin erken hasattan kaçınmaları uyarısında bulundu.

Başkan İslam yaptığı açıklamada, kivinin Güce ilçesinde giderek yaygınlaştığını belirterek, kivi ürününde ekonomik zarara uğranılmaması ve pazar sorunu yaşanmaması için üreticilerin erken hasattan kaçınmalarını istedi.

İslam, “Fındık’ da olduğu gibi kivi ürününde de hasat, mutlaka tam olgunlaştığı zaman yapılmalı. Güce Ziraat Odası olarak bilgilendirme ve uyarılar yapılmasına rağmen üreticilerimiz erken yapılan hasadın yanında ürün toplama ve depolama hataları yapmaktadır, üreticilerimizin çuvala toplama yerine 10 veya 15 kilogramlık plastik selelere yavaşça bırakılarak toplanması gerekiyor. Yapılacak düzgün hasat sistemi kaliteyi ve değerini de artıracaktır. Kivi ürününü Güce’de daha da yaygınlaştırılarak yöremizin fındık ve çay dan sonra üçüncü gelir getiren ürünü olacaktır. Ayrıca yaptığımız araştırmalarda organik üretim için en uygun meyve kivi olduğu anlaşılmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Oda Başkanı İslam;, ilçede kivi rekoltesinin 150 ton beklendiğini belirterek hasadın Kasım ayının 15’inden sonra yapılmasının uygun olacağını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz