Kıyamet Kopmadan Açıldı

Tokat’ta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü açılışında Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık’ta kıyametin kopacağı iddiaları damgasını vurdu.Tokat...

Tokat’ta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü açılışında Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık’ta kıyametin kopacağı iddiaları damgasını vurdu.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binası açılışı törenle yapıldı. Tokat Valiliği yanında bulunan hizmet binasının açılışı öncesinde ise Maya Takvimi ve kıyamet senaryoları protokolün gündemindeydi. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Tokat Belediye Başkan Vekili Sami Duoğlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ile İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, kıyamet senaryolarını esprili dille ele aldı. Açılış töreninde konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, 2005 yılından beri adliye binasında faaliyet gösteren denetimli serbestlik müdürlüğünün fiziki yetersizlik ve iş yükü nedeni ile başka bir binaya taşındığını söyledi. Denetimli Serbestliğin alternatif, çağdaş bir infaz sistemi olduğunu ifade eden Başsavcı Gültekin, “Son 6 içerisinde müdürlüğümüze 157 başvurudan 86’sı cezasını tamamlayarak dosyası kapatılmış, 63 tanesinin infazına devam edilmektedir. 8 kişi ise ihlal nedeni ile tekrar kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmiştir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başsavcı Gültekin konuşmasını, “Sayın Valim, kıyamette kopmadığına göre arzu ederseniz açılışı yapalım” diyerek tamamladı. Vali Taşkesen’in suçların azalması temennisi ile müdürlük binasının açılışı protokol tarafından yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: