Kız beşikte (veya kundakta), çeyiz sandıkta ne demek? Kız beşikte (veya kundakta), çeyiz sandıkta TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Kız beşikte (veya kundakta), çeyiz sandıkta de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Kız beşikte (veya kundakta), çeyiz sandıkta ne demektir?

Atasözleri ve deyimler çoğu zaman kaynağını gerçek bir durumdan alan ancak bunu gerçek dışı bir şekilde ifade eden sözlerdir. Birleşik fiiller ise ifade etmeyi kolaylaştıran sözlerdir ve deyimlerde de kullanılırlar. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller hayatın her alanında kullanılan ve ifade yeteneğini arttıran sözlerdir. Bu sözlerden biri olan Kız beşikte (veya kundakta), çeyiz sandıkta, TDK sözlükte ne anlama gelir? Kız beşikte (veya kundakta), çeyiz sandıkta TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Reklam
Reklam

Kız beşikte (veya kundakta), çeyiz sandıkta Ne Demek? Kız beşikte (veya kundakta), çeyiz sandıkta TDK sözlük anlamı nedir?

  • Kız beşikte (veya kundakta), çeyiz sandıkta TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.

Kız beşikte (veya kundakta), çeyiz sandıkta TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. kız daha beşikte veya kundakta iken çeyiz düzmeye başlamak gerekir anlamında kullanılan bir söz

Kız beşikte (veya kundakta), çeyiz sandıkta ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

kız almak kız gibi kız istemek
kız kaçırmak kız vermek kızı gönlüne bırakırsan ya davulcuya kaçar (veya varır) ya zurnacıya
kızı kısrağı kızım sana söylüyorum (veya dedim) gelinim sen anla (veya işit) kızını (veya evladını) dövmeyen dizini döver
Anahtar Kelimeler: