Kız İmam Hatip Okulu’ndaki Erkek Öğrenci Pansiyonuna Tepki

Mardin’in Midyat ilçesi Kız Anadolu İmam Hatip Lise’sinde yatılı erkek öğrenci pansiyonu olmasına, kız öğrenciler...

Mardin’in Midyat ilçesi Kız Anadolu İmam Hatip Lise’sinde yatılı erkek öğrenci pansiyonu olmasına, kız öğrenciler tepki gösterdi.

Midyat Seyitler Mahallesi'nde 1989 yılında eğitim öğretime başlayan Anadolu İmam Hatip Lisesi, 12 olan derslik sayısının ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle geçtiğimiz yıl Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yaptırılan 24 derslikli yeni binaya taşındı. Bağlar Mahallesi'nde bulunan 24 derslikli yeni okul binasının Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne tahsis edilmesiyle birlikte okulun eski binası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldü. Ancak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 114 erkek öğrencisinin kız imam hatip lisesinin bir bölümünü pansiyon olarak kullanması tepkilere neden oldu. Yeni eğitim öğretim ile bu yıl hizmete giren Kız Anadolu İmam Hatip Lise’nde okuyan öğrenciler ve okul aile birliği, erkek öğrenciler ile aynı okulu ortak kullanmak istemediklerini belirterek tepkilerini dile getirdi. Öğrenciler yetkililerin bir an önce bu konuya çözüm üretmelerini istedi. 148 kız öğrencinin öğrenim gördüğü okulda, 114 erkek öğrencinin de pansiyon ve etüt görmesinden dolayı harekete geçen öğrenciler okulun sorunlarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup ile bildirerek çözüm istedi.

Reklam
Reklam

Erkek öğrenci pansiyonunun okullarının içinde bulunmasının rahatsızlık verdiğini belirten öğrencilerden İpek Çiçek, “Çünkü girişlerde ve çıkışlarda sabahları karşılaşıyoruz. Sonuçta burası kız imam hatip sıralarımızda” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e okulu ile ilgili mektup yazdığını ve çözüm istediğini belirten Zeynep Zores Avşi ise, “Okulumuzda erkek pansiyonun olmasını hoş bulmuyoruz. Bu yüzden çok zorumuza gidiyor. Bu okul yeni açıldı hala burada eski okulun erkek öğrencileri duruyor. Biz çok da hoş bulmuyoruz çünkü akşamları burada etüt yapıyorlar. Etüt yaptıkları zamanda ağıza alınmayacak kötü sözler yazıyorlar. Buda bizi çok rahatsız ediyor. Bunlara ayrı bir pansiyon açarlarsa çok seviniriz” diye konuştu.

Hamdiye Aslan isimli öğrenci de kızların bulunduğu okulda erkek pansiyonunun olmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Aslan, "Burada kız ortamı olduğu için buraya geldik. Burası bir kız okulu ve bir erkek pansiyonun olması hiç hoş bir durum değil. Rahat olamıyoruz, öğle aralarında burası resmen bir erkek okuluna dönüşüyor. Sonra giriş ve çıkışlarımız rahat olamıyor” şeklinde konuştu. Köyden servis ile geldiklerini belirten Zeynep Omay isimli öğrenci ise, bazen geç bazen de erken geldiklerini belirterek, "Erken veya geç geldiğimiz zaman sınıflara giremiyoruz. Soğuk havalarda dışarıda kalıyoruz bazen. Yani rahatsız oluyoruz bu durumdan” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Okul Aile Birliği Başkanı Sait Sağlam, Kız Anadolu İmam Hatip Okulu'nun Midyat’ta açılmasından memnun olduklarını belirterek, yeni açıldığı için eksiklerinin olduğunu söyledi. Sağlam, "Okulumuzun sıkıntılarının başında erkek öğrenci yurdunun burada olması, çok sorun teşkil ediyor. Velilerimiz de bu konudan rahatsız, öğrencilerimiz de. Biran evvel erkek öğrenci yurdunun başka bir yere taşınmasını istiyoruz. Onun için yetkililerin bu konuya el atmalarını istiyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: