Kız kaçırma olaylarına özel savcı

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, kız kaçırma olaylarına özel bir savcı görevlendirebileceklerini açıkladı.

İHA muhabirine konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, özellikle Zeynep vakasından sonra kamuoyunun gündemine oturan kız kaçırma olaylarının yıllardır yaşandığını ve Balıkesir'de de bu tür vakaların yoğunlukta olduğunu belirterek, konunun adli yönüyle de sosyal yönüyle de bir bütün olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Balıkesir'de, Cumhuriyet Savcılığına yapılan 30'un üzerindeki kız kaçırma olaylarıyla ilgili suç duyurularının yeniden ele alındığını açıklayan Başsavcı Karayiğit, 14 yaşındaki Medine D.'nin Ankara Emniyet Teşkilatı tarafından bulunduğunu, kaçırma olayının şüphelisinin ise tutuklandığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Balıkesir'de sadece bu olaylara bakacak bir savcı görevlendirmeyi düşündüğünü vurgulayan Cumhuriyet Başsavcısı Karayiğit, "Kız kaçırma olaylarına ait dosyaları tek bir savcıda toplamayı düşünüyorum. Bunun için bir savcımızı özel olarak görevlendirebiliriz. Balıkesir'in genelinde bu olayların ne kadar yoğunlukta yaşandığını inceletiyorum. Kız kaçırma olayları, her yönüyle ele alınması gereken bir konu. Bu olayların sebeplerinin de incelenmesi gerekir" diye konuştu.