Kız Kavgasında Arkadaşının Burun Kıran Şahsa 7 Ay Hapis

Erzurum’da ‘kız meselesi’ yüzünden aralarında kavga çıkan ve arkadaşının burnunu kıran Türkmenistan uyruklu öğrenci, 7...

Erzurum’da ‘kız meselesi’ yüzünden aralarında kavga çıkan ve arkadaşının burnunu kıran Türkmenistan uyruklu öğrenci, 7 ay hapis ve bin 540 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, 6 Ocak’ta Atatürk Üniversitesi’nde kız meselesi yüzünden Türkmenistan uyruklu Furkat T. (24) ile aynı ülkeden arkadaşı Elkhan G. (24) arasında ders çıkışı kavga çıktı. Kavgada burnu kırılan Elkhan G.’nin şikayetçi olması üzerine Furkat T., hakkında dava açıldı. Erzurum Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Furkat T. pişmanlık duyduğunu ifade ederek, "Elkhan ders çıkışı üzerime yürüdü, aileme, babama ve kız kardeşlerime ağza alınmayacak küfürler etti. Ben de sinirlenince yüzüne yumruk salladım. Arkadaşımdan özür diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Mahkeme, tutuksuz yargılanan Furkat T.’yi 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın öğrenci oluşunu dikkate alan mahkeme, cezasına 1/6 oranında indirim yaparak 7 ay hapis, ‘küfür ve sözlü hakaret’ suçundan ise bin 540 lira adli para cezası verdi. Mahkeme, Furkat T.’nin sabıkasız oluşu ve olaydan pişmanlık duymasını gerekçe göstererek, verdiği cezanın 3 yıl süreyle geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: