Kız Kulesi'ne "kanser" pembesi

Meme kanseri konusuna kadınların dikkatini çekmek için Kız Kulesi pembe renkte aydınlatılacak.

İSTANBUL (A.A) - Meme kanseri konusuna kadınların dikkatini çekerek, erken tanı ve teşhis için yönlendirmek, tanı almış hastaları da tedavileri konusunda cesaretlendirmek amacıyla ''Harekete Geç! Hikayeni Gönder!'' projesi kapsamında, ay sonuna kadar Kız Kulesi pembe renkte aydınlatılacak.

Europa Donna Türkiye'den yapılan açıklamada, Türkiye'de de dünyada olduğu gibi meme kanserinin görülme oranının yüksek olduğu belirtildi. Her sekiz kadından birine meme kanseri tanısı konulduğu bildirilen açıklamada, erken teşhiste iyileşme oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, meme kanseri konusuna kadınların dikkatini çekerek, erken tanı ve teşhis için yönlendirmek, tanı almış hastaları da tedavileri konusunda cesaretlendirmek amacıyla ''Harekete Geç! Hikayeni Gönder!'' projesi kapsamında, Kız Kulesi'nin 10 Ekimden itibaren pembe renkte aydınlatılmaya başladığı kaydedildi. Aydınlatmanın ay sonuna kadar süreceği bildirildi.

Açıklamada, Europa Donna Türkiye Başkanı Violet Aroyo'nun da görüşlerine yer verildi:

''Meme kanseri hasta organizasyonu olan Europa Donna'yı, yıllar önce Türkiye'ye getirmeye karar verdiğimizde, yüreğimizin bize gösterdiği hedef şuydu; meme kanseri konusunda kaç kadını bilinçlendirip hayatını kurtarabilirsek, Tanrı'nın bize bahşettiği ömrümüz o kadar uzayacak. Belki yapmakta olduğumuz farkındalık çalışmaları da birçok kadının hayatını kurtarmaya vesile olacak. Meme kanseri yüzünden annemi, teyzelerimi kaybettim, ama bir kız çocuğu annesi olarak hedefim kadınların bilginin ışığında uzun yıllar yaşamasına destek verebilmek.''

Aroyo, Kız Kulesi'nin pembe aydınlatılması ile erken teşhisle tedavi edilebilir bir hastalık olan meme kanserine dikkat çekmek istediklerini belirterek, tüm kadın ve genç kızların kontrollerini yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam