Kız Öğrencilere Hijyen Semineri

Memorial Antalya Hastanesi ve Konyaaltı Lions Kulübü, bir ilköğretim okulunda kız öğrenciler için temizlik ve...

Memorial Antalya Hastanesi ve Konyaaltı Lions Kulübü, bir ilköğretim okulunda kız öğrenciler için temizlik ve hijyen konulu bilgilendirme semineri düzenledi.

Memorial Antalya Hastanesi ve Konyaaltı Lions Kulübü iş birliğinde Kepez ilçesindeki Ahmet Coşkun Bulut İlköğretim Okulu'nda Memorial Antalya Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Şirin Elmi tarafından kız öğrencilere temizlik ve hijyen konulu bilgilendirme semineri verildi. Hijyenin çok önemli olduğunu ve mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Elmi, vücut temizliğinin son derece önemli bir faktör olduğunu vurguladı. El temizliğine çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Elmi,

Reklam
Reklam

kız çocuklarında perine bölgesi temizliğinin de son derece önemli olduğunu ve ergenlik döneminde bu duruma çok daha dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Öğrencilere bulaşıcı hastalıklar ve kişisel hijyen konusunda da bilgi veren Dr. Elmi, kirli suların, meyve ve sebzelerin yıkanmadan yenmesinin hastalıklara neden olabileceğini vurguladı. Vücut salgılarının, atıkların ve hastalık yapıcı mikroorganizmaların vücuttan uzaklaştırılması yolu ile temizliğin sağlanabileceğini kaydeden Dr. Elmi, "Hastalık yapan mikroorganizmalar kişiden kişiye en çok eller yolu ile bulaşmaktadır. Hijyenik el yıkamanın amacı eller üzerinde bulunan geçici bakterilerin tamamını,

kalıcı bakterilerin ise bir kısmını ellerden uzaklaştırmaktır" diye konuştu.

Vücut bakımı ve tırnak temizliği ile ilgili olarak da Dr. Şirin Elmi haftada bir kez el tırnaklarının kısa ve yuvarlak kesilmesini, tırnak bakım ve kesiminde kullanılan aletlerin kişiye özel olması gerektiğini söyledi.

Konyaaltı Lions Kulübü Dönem Başkanı Duygu Günsur, seminerin düzenlenmesindeki amacın küçük yaştaki çocukların eksiklerini yakalayıp, bilgilendirmek olduğunu söyledi. Kırsal alanda yaşayan ailelerde temizlik konusuna az dikkat edildiğini ifade eden Günsur, "Bugün burada temizlik ve hijyen konusunda seminer gerçekleştirdik. Çünkü kırsal bir alandayız. Burada temizlik çok sonraki seçeneklerde geliyor evlerde. Bazen tek odalı evlerde yaşıyorlar, dolayısıyla onların böyle bir eksik bilgilendirmeleri var.

Reklam
Reklam

Okullar eğitimleri ile ilgilenirken bu konulara fazla zaman ayıramıyorlar. Bizde bu konuda yardımcı olmaya çalıştık" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: