Kız Teknik Ve Meslek Lisesi'nde 7-19 Yaş Aile Eğitimi Rehberliği

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde yürütülen 7-19 yaş Aile Eğitimi Rehberliği, Antalya'nın Manavgat ilçesinde...

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde yürütülen 7-19 yaş Aile Eğitimi Rehberliği, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Şule Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni Dilek Şahin tarafından gerçekleştirildi.

28 Aralık 2012 tarihinde başlayan ve 8 hafta devam eden eğitim sonunda eğitime başlayan 18 kişiden 10'u eğitimi tamamlayarak sertifikalarını Şule Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Emine Çataltaş’tan aldılar. Eğitimde başarılı olmanın en önemli etkenlerinden birinin velilerin eğitilmesi olduğunu belirten Çataltaş, “Biz öğrencilerin eğitim ve öğretimini yaparken veli kısmı eksik kaldığında başarılı olamadığımızı gördük. O anlamda çocuklarımızın eğitiminde veli bizim için çok önemli. Bu kapsamda Dilek Şahin, velilerle 8 haftalık bir aile eğitimi gerçekleştirdi” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dilek Şahin ise 07-19 yaş aile eğitiminin Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü bir çalışma olduğunu belirterek, “Bu eğitim 8 haftalık bir süreci kapsıyor. Her hafta değişik konuları işliyoruz. Eğitimin sonunda velilere sertifika veriyoruz. 18 veli ile eğitime başladık ama 10 veli eğitimi tamamladı” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: