Kız yurduna 5,5 milyon dolar yatırım yaptı, hedefi öğrenci köyü oluşturmak

Sakarya’da okuyan öğrencilere barınma hizmeti veren Kampüsaray, kız yurduna 5,5 milyon dolar yatırım yaptı. Yurdun...

Sakarya’da okuyan öğrencilere barınma hizmeti veren Kampüsaray, kız yurduna 5,5 milyon dolar yatırım yaptı. Yurdun gelecek senelerde toplam bin 500 kişinin barındığı; her gün 5 bin kişinin restoranları, kafeterya, market ve sosyal alanlarından yararlandığı bir öğrenci köyü haline geleceği öngörülüyor.
Yatırımlarını 2014’e kadar 22 milyon dolara çıkarmayı amaçlayan Kampüsaray, Anadolu’nun diğer şehirlerinde de yayılmayı esas alıyor. Genel Müdür Özdemir İçin, kız öğrenci yurdunu tanıttığı basın toplantısında hedeflerini de açıkladı.
İlk yatırımlarını 2008’de Serdivan’da bulunan Sakarya Üniversitesi yanında yaptıklarını aktaran Özdemir İçin, “Uyguladığımız model öğrencilerden ve velilerden tam not aldı. Yüzde 100 dolulukla iki sezonu da tamamladık. Erkek öğrenci yurdu olarak yaptığımız ilk yatırım bizi daha da heyecanlandırdı ve ikinci yatırımımız için düğmeye bastık. İlk yurdumuzdan daha iyi ve daha büyük bir kompleks olan kız öğrenci yurdunu yapmak için düğmeye bastık. Kısa zaman içerinde 5,5 milyon dolarlık bir yatırım yaparak bu yurdumuzu tamamladık. Burayı bir otel gibi konforlu ve her detayı göz önüne alarak planladık.” ifadelerini kullandı.
Kampüsaray hakkında bilgi veren İçin, “Yurdumuz, öğrencilerin ihtiyaçları ele alınarak projelendirilmiş ve uygulamaya sokulmuştur. Projenin en önemli özelliği; bina giriş kapısından, restoran ve kantindeki alışverişlere kadar tek bir akıllı kart uygulamasının bu projede hayata geçirilmiş olmasıdır. Bu uygulama kız öğrencilerimize güvenlik imkânı sunmakla birlikte 5 yıldızlı bir otel konforu vaat etmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

HEDEF ÖĞRENCİ KÖYÜ
Kampüsaray’ın Sakarya’da ve dünyada öncü olduğunu ifade eden İçin, “Bu bölgede entegre yatırımlarımız tamamlandığında toplam bin 500 kişinin 24 saat barındığı; her gün 5 bin kişinin restoranları, kafeterya, market ve sosyal tesislerinden istifade ettiği zengin altyapısı ile dünyada benzeri olmayan bir öğrenci köyüne dönüşecektir.” dedi.
Yurtlarının çok iyi bir model olduğunu kanıtladığını anlatan İçin, şunları ifade etti:
“Yapmış olduğumuz mekânlarda proje aşamasından faaliyete sokulma anına kadar bütün inşaat ve kontrol hizmetlerini kendimiz yapmaktayız. Edinmiş olduğu bilgi birikim ve deneyimlerimizi franchising yöntemiyle bu alanda yatırım yapmak isteyen yatırımcılarla paylaşabiliriz.”
ENGELLİYE DE HİZMET VEREN YURT
Engelli öğrenciler de göz önünde bulundurularak inşa edilen yurtta çift asansör ve özel banyolar gibi detaylara yer verilmiş.

Kız öğrenci yurdunun genel özellikleri şöyle:
• 300 yataklı, tek kişilik, çift kişilik, üç veya dört kişilik odalar
• Tüm odalarda özel banyo, tuvalet, buzdolabı
• Tüm odalarda televizyon ve telefon
• Restoran ve kafeterya ( 07.00 – 24.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz