Kız yurdunda yangın paniği

Sivas Numune Hastanesi bahçesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait 224 kız öğrencinin kaldığı Sağlık Öğrenci Yurdu'nda akşam üzeri yangın çıktı. Öğrenciler bina dışına çıkarılırken, yaklaşık 3 saat süren yangın sonrasında binanın çatısı tamamen yandı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 224 kız öğrencinin kaldığı Sağlık Kız Öğrenci Yurdunun çatı katında saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Yurtta bulunan öğrenciler, yurt idaresi tarafından kısa sürede bahçeye çıkarıldı. Bu arada, 10 itfaiye aracı yangına müdahale etti. Yaklaşık 3 saatlik çalışma sonrasında yangın tamamen söndürülürken, bir itfaiye eri dumandan zehirlenerek tedavi altına alındı.

Öte yandan, yurt yönetimi tarafından bina dışına çıkarılan kız öğrenciler gözyaşlarını tutamazken, birçok öğrenci ise ailelerini arayarak durumu anlattı. Öğrenciler, yurt yönetimi tarafından hiçbir açıklama yapılmadığını, eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini ve nerede kalacaklarını bilmediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

ÇIKIŞ NEDENİ BİLİNMİYOR Yurt Müdürü Orhan Önen ise yangının çıkış sebebini bilmediklerini ifade ederek, "Görüldüğü gibi yangın fazla büyük değil. Hiçbir öğrencimiz zarar görmedi. Yangın sadece çatı katında olduğu için önemli bir zarar da olmadı. Bugün belediye ekipleri gelerek baca temizliği yapmışlardı. Yangın tamamen kontrol altına alındıktan sonra öğrencilerimiz gruplar halinde yurda alınacak ve eşyalarını topladıktan sonra Üniversite Kampusu içerisinde bulunan diğer yurda yerleştirilecek" dedi.

Anahtar Kelimeler: