Kızak Federasyonu, Alt Yapı Oluşturmak Ilk Çalışmaya Sarıkamış’ta Start Verdi

Kızak Federasyonu Başkanı Erol Özer, Uluslararası Kızak Federasyonu üyesi ve Teknik Komite Delegesi Joseph Plomer...

Kızak Federasyonu Başkanı Erol Özer, Uluslararası Kızak Federasyonu üyesi ve Teknik Komite Delegesi Joseph Plomer ile Kars Valisi Eyüp Tepe’nin davetiyle geldikleri Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu.

Özer, federasyonun bu çalışması ile kış sporları merkezi ve alternatif kış sporlarına sahip olacak Kars'a özgü bir proje çizeceklerini söyledi. Bu proje ile Formula 1 mantığıyla hareket edilen kızak yarışları takvimine Kars’ın aday olacağının atını çizen Özer, şunları söyledi:

"Kars'a katkısı noktasında; özellikle Asya ülkeleri federasyon başkanları bizleri arayarak, 'Türkiye olarak sizde Kızak Federasyonu kurulmuş biz gelip sizde eğitim yapmak istiyoruz.' diyerek bizden tesis adresi istiyorlar. Bugüne kadar bizler onlara olumlu bir cevap veremiyorduk. Ama inşallah Türkiye’ye kazandıracağımız bu ilk kızak pistiyle hem komşu ülkeleri hem de Türkiye içerisinde bu sporun dinamosunu oluşturacağız. İnanıyorum ki bu kış Kars Sarıkamış’ta görkemli bir açılış yapacağız.”

Reklam
Reklam

GENÇLER PİSTLER TAMAMLANINCAYA KADAR YURT DIŞINDA EĞİTİM GÖRECEK

Kızak Federasyonu Başkanı Özer, ayrıca 2014’te Karslı gençlerin Uluslararası yarışmalara katılacak seviyeye gelmeleri için en kısa sürede seçme yaptıracaklarını ve burada seçilen gençlerin Sarıkamış pisti tamamlanıncaya kadar yurt dışındaki pistlerde eğitime alacaklarını ifade etti.

En geç 2 sene içerisinde ise Kars’ta dünya şampiyonasına katılacak milli sporcular çıkaracaklarını aktaran Özer, “Bunun sözünü ben basın mensuplarının önünde Kars’lılara ve Türkiye’ye veriyorum. Ayrıca burada lig usulü Türkiye geneli turnuvalar yapılacak. Böylelikle burası ülkemizde kızak sporunun gelişiminde dinamo rolü oynayacak.” dedi.

Özer, sporcuların seçilmesinde ise ilk etapta kızak milli antrenörlerinin bugün yarın Kars’a geleceğini ve lise ve üniversite öğrencileri arasından müracaatları alıp kar olmasa da kızaklara takılan teker aparatlarıyla gençlerin yeteneklerini ölçüp çalışmaya başlayacaklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: