Kızamıkçık Aşı Tavsiyeleri

Gebelik için çalışırken kızamıkçık aşı hakkında en yakın olan tavsiyeler nelerdir?

Soru: Kızamıkçık aşı tavsiyeleri, kadınların gebelik çalışmalarını etkiler. Gebelik için çalışırken kızamıkçık aşı hakkında en yakın olan tavsiyeler nelerdir?

Cevap: Amerikan Doğum Uzmanı ve Jinekolog Üniversitesi ( ACOG) tarafından Kasım 2002'de açıklanan bir görüşe göre ilk üç ay bekleme periyodunun yerine gebe kalmadan bir ay önce kadınların kızamık aşısı yaptırmasının güvenli olduğu sağlık uzmanlarına öneriliyor. Kadınların hastaneden ayrılmadan önce doğum yapan ve kızamık olma riski yüksek olanlar, aşı yaptırmalıdır.

Reklam
Reklam

Kızamıkçık aşılama tipik olarak mırıldamalar ve kızamık aşıyla verilir. İdeal olarak, aşı olmayan ve kızamıkçık olmayan kadınlar hastaneden ayrılmadan, gebe olmadan veya doğumdan hemen önce aşı olmalıdırlar.

Aşı gebelik önce dikkatsizce yapılırsa ceninin düşük olma riski ve gebeliği sonlandırmak için yeterli nedenin olmadığını Amerikan Doğum Uzmanı ve Jinekolog Derneği / Üniversite belirtiyor. Alman kızamığı olarak bilinen Kızamıkçık ( Rubella), infeksiyöz bir virüs hastalığıdır. Gebelik sırasında bu hastalığa yakalanılırsa körlüğe, kalp defetklere, sağırlığa neden olabilir ve diğer doğumda yeni doğan bebeği etkiler.

Yeni görüşlere göre kızamıkçık aşısı, meme veren kadınlar için güvenli olduğuna inanılıyor.

Kızamığın tüm insidanslarına rağmen enfeksiyon, son on yıldan fazla Amerika'da azaldı. Hastalığın yığılım salgınları var özellikle Amerika'nın dışında doğan insanlar arasında. 1969'dan sonra doğan çoğu Amerikalılar, hastalık için bağışıklık % 75 ila 80'na karşı kızamıkçığa karşı aşılandılar ama doğum defektlerin yüksek risklerinden dolayı gebe kadınlar virüslere karşı anti vücut için düzenli olarak korundu.

Reklam
Reklam

Kaynak: Amerikan Doğum Uzmanı ve Jinekolog Üniversite