Kızık Kültürü Tarihi Konakta Yaşatılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Kızık kültürünün yaşatılacağı sosyal ve kültürel bir merkeze dönüştürülen Fidyekızık Konağı, törenle hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Kızık kültürünün yaşatılacağı sosyal ve kültürel bir merkeze dönüştürülen Fidyekızık Konağı, törenle hizmete açıldı.

Fidyekızık Mahallesi'nin meydanında bulunan, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıyayken Tarihi Bursa Kızıklar Derneği'nce koruma altına alınan üç katlı tarihi yapı, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek, kültür merkezine dönüştürüldü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kızıklar'dan günümüze ulaşan Hamamlıkızık, Cumalıkızık, Derekızık, Değirmenlikızık ve Fidyekızık'ın sahip oldukları özgün yapıları ve değerleriyle gelecek kuşaklara taşınması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Cumalıkızık'taki müzenin yeniden düzenlenmesi, Hamamlıkızık Hamamı'nın restorasyonu, Derekızık Meydanı gibi çalışmalarla bu bölgelerin tarihi ve kültürüyle daha yaşanılabilir mekanlar haline gelmesini hedeflediklerini dile getiren Altepe, şöyle konuştu:

"Fidyekızık'taki bu sivil mimarlık örneği yapı, hayırsever Tahir Bıyıklıoğlu tarafından belediyemize bağışlandı. Bursa, bu açıdan da örnek bir kent. Sadece kamu yatırımları değil, hayırseverlerimiz ve kente karşı kendini sorumlu hisseden vatandaşlarımızın katkılarıyla her bölgeye yeni hizmetler ulaştırılıyor. Hayırsever ve belediye işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz bu kültür merkezi, hem Kızık kültürünü en iyi şekilde gelecek kuşaklara taşıyacak hem de bölge halkının yeni bir buluşma noktası olacak."

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise bölgelerindeki tüm tarihi eserlerin ayağa kaldırıldığını belirterek, "Yaptığımız çalışmalarla Yıldırım'da el atmadık eser bırakmayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Osmanlı'nın son dönem eserlerinden biri olan tarihi konak, hizmete açıldı.

Reklam
Reklam

Açılış törenine, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Tarihi Bursa Kızıklar Derneği Başkanı Ertuğrul Sünel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz