‘Kızıl casus’ Türkiye’ye de gelmiş

ABD’de FBI tarafından yıllarca takip edildikten sonra hafta başında yakalanan 11 Rus casus zanlısından Anna Chapman’ın, bir dönem Türkiye’ye de geldiği ortaya çıktı.

Chapman, internetteki sosyal paylaşım sitesi facebook’taki sayfasına, dünyanın çeşitli yerlerinde çekilmiş tatil fotoğraflarını koydu. Bunların arasında İstanbul’daki lüks Les Ottomans Oteli’nde çekildiği söylenen bir fotoğraf da vardı.

FBI operasyonunun ardından dünya medyasında “kızıl casus” ve “femme fatale” (öldürücü kadın) olarak adlandırılan genç kadının özel hayatıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Chapman, eski kocasının bir İngiliz olduğunu söylüyordu. New York’ta oturan ve kendini yatırımcı olarak tanıtan Chapman’ın şirketinin 2 milyon dolar değerinde olduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Kıbrıs’taki ‘casus’ kaçtı
Ancak Chapman ve sakin Amerikan mahallelerinde yaşayan diğer şüphelilerin gerçekten bu kadar büyük bir şebekenin parçası olup olmadığı tartışma konusu oldu. Chapman’ın avukatı, “ABD’ye şubat ayında taşınmış biri nasıl on yıllık soruşturmanın parçası olabilir” dedi.
Bu arada, 11 casus zanlısından biri olduğu iddiasıyla Kıbrıs Rum Kesimi’nde gözaltına alındıktan sonra 26.500 euro’luk kefaletle serbest bırakılan Kanadalı Christopher Robert Metsos’un dün kaçtığı bildirildi. Larnaka’da bir karakola imza için gitmeyen Metsos hakkında tutuklama kararı çıkarılacak.

Putin’den Clinton’a esprili dokundurma
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, bir konferans için Moskova’da bulunan eski ABD Başkanı Bill Clinton’a, “Polisleriniz yoldan çıkmış, insanlar cezaevlerine tıkılıyor. Kesinlikle çok doğru bir zamanda geldin” dedi. Clinton’ın kahkahalarla gülmesine neden olan bu sözlerin ardından Putin, “İlişkilerimizin bu olaylardan olumsuz etkilenmeyeceğini umuyorum” diye ekledi.

Reklam
Reklam