Kızılay AVM için 32 yıllık bekleyiş sona eriyor

Ankara’nın Kızılay Meydanı’na adını veren ve uzun inşaat dönemi nedeniyle dikkatleri üzerine çeken bina, yeni...

Ankara’nın Kızılay Meydanı’na adını veren ve uzun inşaat dönemi nedeniyle dikkatleri üzerine çeken bina, yeni sahibi ile Ankara’nın ticaret hayatında yerini alıyor. Ankara’nın en önemli ticaret merkezinde yer alan Kızılay Alışveriş Merkezim 23 Aralık’ta kapılarını açacak.
Mülkiyeti Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü’ne ait olan bina yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkılmış, ihaleyi Güvensoy İnşaat, Sementa Tekstil, Karton Triko ve Renkyol Yapı Ortak Grişim Grubu kazanmıştı. 25 yıllığına işletme hakkını elde eden Ortak Girişim Grubu, 32 yıl önce inşaatına başlanan binayı tamamlayarak Ankara’ya kazandırdı.
Kızılay Alışveriş Merkezi adına açıklama yapan, Ortak Girişim Grubu üyesi Karton Triko Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, “Kızılay’ın isim babasını Kızılay’a armağan ediyoruz.” dedi. Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü’ne ait arsada 1979 yılında başlayan inşaatın 30 yıl boyunca sadece yüzde 80’inin tamamlandığını anlatan Karakuş, “2001 yılında Kızılay AVM’nin yapımını üstlenen bir firmanın krize girmesiyle birlikte durdurulan inşaatta, 2009 yılına kadar tek bir çivi bile çakılmamış. 2009 yılında biz Ankaralı firmalar, Güvensoy İnşaat, Sementa Tekstil, Karton ve Renkyol Yapı olarak ihaleyi kazandık. İhalenin ardından inşaatı 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlamayı başardık." diye konuştu.
Başkent Ankara’da yaşamın son yıllarda merkez kabul edilen Kızılay’dan uzaklaştığını kaydeden Karakuş, bunda Kızılay’da yaşanan otopark sorununun da büyük etkisi olduğunu söyledi. Karakuş, “Kızılay Alışveriş Merkezi’mizde 300 araçlık otoparkımız mevcut. Artık Kızılay’da alışveriş yapmak ardından soluklanıp yemek yiyip kahve içmek isteyenler rahatlıkla alışveriş merkezimize gelebilecek. Kızılay’a inen için otopark sorunu olmayacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz