Kızılay, depremzede 92 köye gıda yardımında bulundu

Van’da meydana gelen depremlerin ardından bölgeye gelen Türk Kızılayı, 92 köyde toplam 10 bin aileye...

Van’da meydana gelen depremlerin ardından bölgeye gelen Türk Kızılayı, 92 köyde toplam 10 bin aileye gıda yardımında bulundu. Türk Kızılayı, Van Depremi Alan Koordinatörü Seher Kuş, "Depremde ulaşılamayan köylülere ulaşarak, kuru gıda yardımı yapıyoruz. Şu ana kadar 92 köydeki 10 bin aileye dağıtımı gerçekleştirdik. Son köy burası ve muhtar ve köylüler bu durumdan çok mutlu.” dedi.
Depremden hemen sonra Van'daki depremzedelere çeşitli yardımlarda bulunan Türk Kızılayı, çalışmalar kapsamında Kurubaş İlköğretim Okulu önünde köylülere gıda yardımı yaptı. Yardımı alan vatandaşlar, en çok konteyner ihtiyaçlarının bulunduğunu ifade etti. Kendilerine söz verilen konteynerlerin verilmediğini belirten Köy Muhtarı Niyazi Tatar, "Bizim köy 350 haneli. Köyümüzde çok yardıma ihtiyaç var. Evlerimiz çok hasarlı, herkes çadırda barınıyor. Konteynerler gelmezse kışı nasıl geçireceğimizi bilmiyoruz. Kömür yardımına yine ihtiyacımız var. Ev başı 40 torba kömür verildi ama yetmiyor. Devletten bu köye yardımların kesilmemesini istiyoruz. Köyde 113 tane ağır hasarlı ev tespit edildi. Bize 232 konteyner vereceklerini açıkladılar. Ben de köylülere haber verdim. Ancak 113 konteyner köye göndereceklerdi. Köylüler kabul etmedi ve geri çevirdi. Bu nedenle köyümüzde konteyner yok. Konteyner sayısı neden düşürüldü onu bilmiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz