Kızılay Düzenli Kan Bağışçılarını Madalya İle Ödüllendirdi

Türk Kızılayı Uşak Kan Bağış Merkezi "Dünya Kan Bağışçıları Günü" nedeniyle düzenli olarak kan bağışında...

Türk Kızılayı Uşak Kan Bağış Merkezi "Dünya Kan Bağışçıları Günü" nedeniyle düzenli olarak kan bağışında bulunanlara altın, Gümüş ve bronz madalya verdi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende düzenli olarak kan bağışında bulunan 258 kişiye madalya ve teşekkür belgesi verildi. Törene; İl Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya, Kızılay Kan Alma merkezi Müdürü Dr. Umut Bilgin Koçak, daire müdürleri kan bağışçıları ve davetliler katıldı. Törende konuşan Umut bilgin Kocak, 2012 yılında 17 bin 612 ünite kan topladıklarını ifade ederek düzenli bağışta bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar 35 ünitenin üzerinde kan bağışında bulunan Ünal Kale’ye altın madalyasını Umut Bilgin Koçak verdi. Ardından törende 25 ünite üzerinde kan veren 4 kişiye Gümüş, 10 ünite kan bağışında bulunan 253 kişiye ise bronz madalya verildi.

Kan bağışının acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Kızılay Kan Alma merkezi Müdürü Dr. Umut Bilgin Koçak, "Uşak'ta kan bağışında bulunanların sayısı her geçen gün artıyor. Bağış oranındaki artışlar bizi sevindiriyor. Kan bağışında bulunmak bir insanlık görevidir. Yapılan çalışmalar sonucu bağışçılarımız sayesinde ilimizde ihtiyaç duyulan kanı karşılayabiliyoruz" dedi.

Kan bağışında bulunanların yüzde 60’nın düzenli bağışçı olduğunu da belirten Kızılay Kan Alma merkezi Müdürü Dr. Umut Bilgin Koçak, “ 2012 yılında toplam 17 bin 612 ünite kan toplandı. 2011 yılında 16 bin ünite kan toplanmıştı. Erkek bağışçılarımız toplam 15 bin 185 ünite, kadın bağışçılarımız ise 2 bin 427 ünite kan bağışında bulundu. Kadın bağışçıların oranı yüzde 15’te kalırken 4 bin 758 vatandaşımız da ilk kez kan bağışında bulundu. Düzenli olarak kan bağışında bulunanların sayısı ise 8 bin 614 kişidir. Biz 2006 yılından beri her yıl düzenli kan bağışçılarımıza madalya ve plaketle ödüllendiriyoruz. Amacımız kan bağışını özendirmek” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: