Kızılay Genel Başkanı Akar’dan Kadınlara Kan Bağışı Çağrısı

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiye’de kan bağışında bulunanların yüzde 91’inin erkeklerden, yüzde 9’unun...

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiye’de kan bağışında bulunanların yüzde 91’inin erkeklerden, yüzde 9’unun ise kadınlardan oluştuğunu belirterek, kadınları kan bağışı kampanyalarına destek olmaya davet etti.

Kızılay Çorum Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Genel kurulda Kızılay Çorum Şube Başkanlığı'na seçilen Sedat Canbolat, güven tazeledi. Turgut Özal İş Merkezi’nde yapılan genel kurula AK Parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kızılay gönüllü üyeleri katıldı. Genel kurulda konuşan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, kan donörleri arasında yer alan kadın sayısının artırılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Erkeklerin 3 ayda bir, kadınların ise 4 ayda bir kan bağışında bulunabildiğine dikkat çeken Akar, kan bağışı oranlarında yüzde 50, yüzde 50 olmasını beklemediklerini ancak bu oranın yüzde 70’e yüzde 30 veya yüzde 60’a yüzde 40 gibi olmasını arzu ettiklerini belirtti. Kızılay’ın herhangi bir topluluk ve siyasi kliğin olmadığını dile getiren Akar, Kızılay’ın Türk milletinin olduğunu, 75 milyonun üzerinde hakkının bulunduğunu kaydetti.

2004 yılında 305 bin kan bağışı alan bir kurum iken 2012 yılında bu rakamın 1 milyon 450 bini aştığını anlatan Akar, “Türkiye'nin yüzde 85 oranında kan ihtiyacını karşılar hale geldik. İki yıl içerisinde bu oranı yüzde 100'lere ulaştırmak hatta bölgemizdeki ülkelerin de kan ihtiyacına cevap verebilecek hale gelmek istiyoruz. Gönüllü kan temini projesi başlattık. Kızılay faaliyetlerini dinimizin bir gereği olarak yapıyoruz. Kızılaycılık yaptıkça ibadet ediyorum. Kızılaycılık kutsal bir davadır ve herkesin destek olması, sahip çıkması gerekir” dedi.

Reklam
Reklam

Kızılay olarak Türkiye’ye sığınan 280 bin mültecinin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını açıklayan Akar, “Hatta sınırdan Suriye içlerindeki vatandaşlara da TIR’larla her türlü yardımı ulaştırmaya devam ediyoruz. Bir caninin, zalimin zulmünden kaçarak ülkemize sığınan insanları yalnız bırakmayız. Sırtımızı dönemeyiz. Mynmara 100 milyon, Somali'ye 150 milyon ayni ve nakdi yardım ulaştırdık. Somali’de her gün 30 bin kişinin ihtiyacını karşılıyoruz. Türk halkı Kızılay’a güvenmektedir.Van depreminin ertesi günü bir yardım çağrısı yapmamamıza rağmen hesaplarımıza vatandaşlar tarafından 10 milyon TL bağış yapıldı. 1 gecede oldu bu, bir program düzenledik 1 milyon sms ile yardım yağdırdılar. Bu güvenirliliği asla zaafa uğratmayız” diye konuştu.

AK Parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım ise, Kızılay’ın çok önemli işlere imza attığını söyledi. Yıldırım, nerede bir mazlum varsa, Kızılay’ın o mazlumların yanında olduğunu belirtti.

Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat ise, bir avuç Kızılaycı iyilik militanı ile güzel işler yaptıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Tek sermayelerinin yardımsever Çorum halkı olduğunu açıklayan Canbolat, “Yaptığımız her şeyi onların desteği ile yaptık. Biz elçiyiz, verilen emaneti en güzel şekilde yerine teslim etmeye çalışıyoruz. Düzenli bir gelirimiz olmadan başardığımız onca şey, sanıyorum ki doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Göreve geldiğimizde sadece bizi tanıyanlardan destek aldık; ama bugün hangi konuda çağrı yapsak, Kızılay'a yardım yağıyor” dedi.

Konuşmaların ardından Kızılay’a kan bağışında bulunanlara plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: