Kızılay Haftası

Türk Kızılayı Kırklareli Şubesi Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı'nın Türkiye'nin en köklü ve güçlü

Türk Kızılayı Kırklareli Şubesi Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı'nın Türkiye'nin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olduğunu bildirdi.

Altıntel, Kızılay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılay'ının yurt içi ve dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine yardım eli uzattığını belirtti.

Türk Kızılayı'nın savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda, afetlerde çeşitli görevler üstlendiğini ifade eden Altıntel, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Türk Kızılayı'nın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı, afet müdahale, kan, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunmaktadır.

Sosyal hizmet alanında da birçok faaliyet yürüten Türk Kızılayı, çalışma gücünü kaybetmiş, yoksul ve korunmaya muhtaç vatandaşlarımıza yiyecek, giyecek ve nakdi yardımlar yapmaktadır. Hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur"

Muhabir: Özgün Tiran / Hakan şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: